Élet-Stílus

Folytatódik-e a Zidane-show?

A csoportkör után bombaformába lendülő Zinedine Zidane vajon bevezeti-e ismét a gallokat a vb-döntőbe, vagy a brazil mágus, Scolari edzővel Portugália játszhat majd az olaszokkal szembeni arany-csatában - ezek a nagy kérdései a mai elődöntőnek.

Portugália-Franciaország – 21.00

A csoportkör után bombaformába lendülő Zinedine Zidane vajon bevezeti-e ismét a gallokat a vb-döntőbe, vagy a brazil mágus, Scolari edzővel Portugália játszhat majd az olaszokkal szembeni arany-csatában – ezek a nagy kérdései a mai elődöntőnek.

A luzitánok is elsősorban a pályafutását a vb után befejező francia karmestertől tartanak, hiszen elévülhetetlen érdemeket szerzett a címvédő brazilok búcsúztatásában.

“Senki nem bánik úgy a labdával, mint ő. Csak remélni tudom, hogy most a rosszabbik arcát mutatja majd” – mondta Miguel a rivális irányítójáról. Helder Postiga szerint “hatalmas” ellenféllel állnak szemben, s felemlegette a 2000-es, aranygóllal elveszített Európa-bajnoki elődöntőt, amelyért társaival együtt nagyon szeretnének visszavágni.

A franciák is óvatosan fogalmaznak, sőt egyesek nehezebb találkozóra számítanak, mint a brazilok ellen. “Szorosabb, kiélezettebb meccs lesz, mint a negyeddöntő volt, mivel a portugálok egyénileg ugyanolyan képzettek, mint a brazilok, ugyanakkor csapatként sokkal egységesebbek, szervezettebbek” – mondta a Zidane mellett szintén kitűnő formában lévő Franck Ribery.

A két együttes eddig kétszer találkozott egymással nagy világverseny ezen szakaszában: 1984-ben és 2000-ben egyaránt drámai körülmények között nyertek a Kékek. Hat évvel ezelőtt 1-1-es döntetlent követően egy portugálok által erősen vitatott 11-est váltott aranygólra Zidane, míg a korábbi kontinensviadalon Michel Platini szerezte a franciák fináléba jutását eredményező gólt, szintén a hosszabbításban. A franciáknak jó előjel lehet, hogy mindkét győzelem után a döntőben is nyertek.

A portugálokhoz visszatérhet az eltiltását letöltő Deco és Costinha, Petit azonban sárgalapjai miatt nem játszhat. Domenech kapitány galljai közül egyre jobb erőben és formában van mindenki, eltiltás nem terheli a csapatot.

A várható kezdőcsapatok:

Portugália: Ricardo – Miguel, Ricardo Carvalho, Fernando Meira, Nuno Valente – Costinha, Maniche, Deco, Luis Figo, Cristiano Ronaldo – Pauleta

Franciaország: Fabien Barthez – Willy Sagnol, Lilian Thuram, William Gallas, Eric Abidal – Patrick Vieira, Claude Makelele – Franck Ribery, Zinedine Zidane, Florent Malouda – Thierry Henry

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik