Élet-Stílus

Klose: Szóhoz sem jutok

Szárnyalnak a boldogságtól a német futballisták; Argentína felett aratott 11-es párbajuk után már a legjobb négy csapat között vannak.

„Ez egy fantasztikusan izgalmas meccs volt. Lélegzetelállító, alig találok szavakat. Hihetetlen, hogy itt lehetünk, talán a szerencse is segített minket. A második félidőben már azt tudtuk játszani, amit akartunk, beszorítottuk őket. De így is küzdelmes volt támadásokat vezetnünk ellenük. Kemény volt ma a párás levegő ellen. Azért kértem cserét, mert amikor ütköztem a kapussal, begörcsölt a vádlim.” – mondta a németek egyenlítő gólját szerző Miroslav Klose.

„Görcsöt kaptam, ezzel együtt kellett játszanom, mert már kihasználtuk mindhárom cserénket. Nagyon nehéz mérkőzés volt. Talán nem a legszebb a közönségnek, de taktikailag egyik csapat sem hibázhatott. A 11-eseknél mindig csak a szerencse dönt, ezúttal mellettünk állt Fortuna kegye. Erősen akartuk, hogy ne engedjük az argentinokat játszani engedni saját gyors játékukat. Ez a végére sikerült is. Ma egy hatalmas akadályt ugrottunk át, ez egy igazi áttörés a számunkra. Eddig Argentínát mindenki a döntőbe várta, most mi kapunk lehetőséget arra, hogy beverekedjük magunkat oda. Fantasztikus közönségünk bíztatásával ennek sikerülnie kell” – mondta a csapatkapitány, Michael Ballack.

„Az ellenfél nagyon jól védekezett, de a végére sikerült áttörnünk őket. Nem tudtak ők sem túl sok helyzetet kialakítani. Mostmár bármi áron meg akarjuk nyerni a világbajnokságot!” – fogalmazott egyszerűen, ám annál világosabban Lukas Podolski.

„Tudtuk, hogy meg lehet fordítani az eredményt. Ott vagyunk az elődöntőben, amit valószínűleg senki nem várt tőlünk. Jens Lehmann az a kapus, akiről sugárzik az önbizalom, ez átragadt ránk is. Az a kis gesztus, ahogy Oliver Khan bíztatta Lehmannt, mutatja, hogy hova is fejlődött ez a csapat.” – mondta a meccs után Philipp Lahm.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik