Élet-Stílus

Cocúnak elég volt

A németországi labdarúgó-világbajnokságtól a nyolcaddöntőben búcsúzó hollandok veterán játékosai közül Philip Cocu lemondott a válogatottságról, Edwin van der Sar még gondolkozik a folytatáson - ezt Marco van Basten szövetségi kapitány jelentette be.

“Philip azt mondta, úgy érzi 36 évesen ennyi elég volt” – nyilatkozta a holland szakvezető, majd hozzátette: “Edwin további szereplése is kétséges, ő azonban még nem döntött. Remélem, továbbra is számíthatok rá, hiszen nemcsak fantasztikus kapus, hanem nagyszerű csapatkapitány is”.

A Manchester United hálóőre éppen a Portugália elleni, 1-0-ra elveszített nyolcaddöntőn lett válogatottsági csúcstartó: 113. alkalommal lépett pályára, ezzel Frank de Boer rekordját döntötte meg. A jelenlegi holland válogatottban rajta kívül csupán a már biztosan búcsúzó Cocu “százados”, ő vasárnap 101. alkalommal játszott az együttesben.

A PSV Eindhoven középpályása eddigi pályafutása során szerepelt az AZ Alkmaar, a Vitesse Arnhem és az FC Barcelona együttesében is. A katalánokkal egy, az eindhoveni klubbal pedig két bajnoki címet szerzett.

A hollandok – Szerbia és Montenegró (1-0), valamint Elefántcsontpart (2-1) elleni győzelemmel, illetve az argentinok elleni döntetlennel (0-0) – a C jelű kvartett második helyén jutottak a nyolcaddöntőbe. A legjobb nyolc közé azonban már nem kerültek be, mivel Portugália válogatottjától 1-0-ra kikaptak egy olyan mérkőzésen, amelyen Valentyin Ivanov orosz játékvezető vb-csúcsnak számító 4 piros és 16 sárga lapot osztott ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik