Élet-Stílus

Befejeződött a Marina Part első üteme

A napokban befejeződik a Marina Part első ütemében épült lakások átadása. Az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón a résztvevők: Demszky Gábor főpolgármester, Borsi László az Országos Lakásépítési Hivatal elnöke és Ehud Amir a beruházó Autóker Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója felavatták a Marina Part első utcanév tábláját, szimbolikusan bekapcsolva ezzel a Foka öböl területét a város vérkeringésébe.

A Marina Part lakóépületei több ütemben épülnek, az első, közvetlen vízparton elhelyezkedő ütem építkezése 2004 áprilisában kezdődött, a lakók idén januárban kezdhették meg a beköltözést otthonaikba.

A három épületben Dr. Fekete Lajos (Citinvest) tervei alapján összesen 224 lakás épült, amelyek mérete 40 és 140 négyzetméter közt alakul, a legkisebb lakás másfél, a legnagyobb négyszobás. A tervezésnél elsődleges szempont volt a víz látványa, ezért a lakások és tetőteraszok erkélyei az átlagost lényegesen meghaladó méretűek. Az épületek alatt mélygarázs kerül kialakításra, a házakban pedig 24 órás porta és biztonsági szolgálat működik.

A terveknek megfelelően halad a második és harmadik ütem házainak építése is, miközben az öbölhöz legközelebb eső, teljes dunai örökpanorámát biztosító negyedik és ötödik ütem is az engedélyeztetési fázisba ért, továbbá hamarosan megkezdődik a sportcentrum és a nyitott úszómedence építése is – tájékoztatta lapunkat az Autóker Holding.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik