Élet-Stílus

Konferencia az információs társadalomról

Információs társadalom – nincs más választás címmel rendez konferenciát Győrben a Széchenyi István Egyetemen június 27. és 29. között a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT).

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság győri rendezvényének előadói között neves társadalom- és természettudósok, informatikusok, oktatási szakemberek találhatók, akik a legfontosabb kutatási eredményekről, az információs társadalom trendjeiről, lehetőségeiről osztják meg a tapasztalataikat a hallgatósággal.

Bakonyi Péter, a társaság elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a konferencián bemutatják, hol tart az információs társadalom Európában és Magyarországon. Meghatározzák mibenlétét, vázolják az információs társadalom kiépítésének problémáit s lehetséges fejlődését.

A konferencián nyolc szekcióban egyebek mellett szó lesz az elektronikus közigazgatásról, az e-gazdaságról, a kutatás-fejlesztésről, az oktatásról, a tartalomiparról és az informatikai biztonságról.

Alföldi István, a társaság ügyvezető igazgatója, a szervezőbizottság elnöke kifejtette: az információs társadalom nagyon leegyszerűsítve informatikai infrastruktúra, illetve digitális ismeret. Éppen ezért a társaságnak nagyon fontos célkitűzése a
digitális analfabetizmus leküzdése, s az is, hogy kiépüljön a valódi elektronikus közigazgatás.

A konferencia fő támogatója az IBM Magyarország. Paál Péter, a társaság vezérigazgatója közölte: azért is támogatják a konferenciát, mert úgy látják, az információs társadalmat, illetve az államháztartási reformot nem lehet megvalósítani az informatikai iparág támogatása nélkül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik