Élet-Stílus

Lemondott a togói kapitány

admin
admin

2006. 06. 10. 12:10

Járandóságok, prémiumok körüli nézetkülönbség miatt a labdarúgó-világbajnokság másnapján, a hajnali órákban lemondott posztjáról Otto Pfister a G csoportban szereplő togói válogatott német szövetségi kapitánya.

A nemzetközi szövetség (FIFA) által az afrikai csapat mellé rendelt szóvivő arról számolt be, hogy Pfister éjszaka tárgyalt Rock Gnassingbével, a togói szövetség vezetőjével, majd két óra tájban benyújtotta lemondását. A hírt Gnassingbe megerősítette, mondván “elment”. “Sajnálatos, hogy így alakultak a dolgok, ugyanis Pfister jó munkát végzett az együttes élén” – reagált a történtekre a csapatorvos Joachim Schubert.

A játékosok fejenként 155 ezer eurót követeltek a világbajnoki szereplésért, ezen felül pedig minden győzelemért plusz 30 ezret, döntetlenért pedig 15 ezret. A nyugat-afrikai ország szövetségének álláspontja szerint az igény eltúlzott volt. Pfister június 10-ig várta a megoldást. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ki lép a helyére, illetve ki váltja a szintén távozott segítőjét, Piet Hamberget.

Hírügynökségi jelentések alapján nem kizárt hogy a 68 éves szakember, a pályaedzőjével együtt meggondolja magát, feltéve, ha a másik oldalon kompromisszum készség mutatkozik.

“Könnyes szemmel jelentette be nekünk a hírt. Le voltunk taglózva, nem számítottunk erre” – mesélte Thomas Dossévi, aki játékostársai véleményét is megfogalmazva azt mondta, reméli, Pfister megváltoztatja döntését.

A togói csapat a Koreai Köztársaság, Svájc és Franciaország válogatottjával szerepel együtt a G csoportban. Első mérkőzésén az ázsiai alakulattal találkozik kedden.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.