Élet-Stílus

A cégek kétharmada könnyen támadható

A cégek 61 százaléka továbbra sem ügyel a biztonságára, és így az interneten keresztül továbbra is könnyű célpontjaivá válhatnak hackerek által indított rosszindulatú támadásoknak.

Egy hálózati biztonsággal foglakozó cég – az NTA monitor – felmérése alapján az angol cégek mintegy kétharmada továbbra sem törődik a biztonsági kockázatokkal. A vizsgált cégek többsége olyan magas kockázatú biztonsági résekkel rendelkezik, hogy a hackereknek gyakorlatilag akadálytalanul szerezhetnek meg belépési kódokat, hozzáféréseket, vagy adatokat a cég alkalmazottainak számítógépeiről.

Az internetbiztonsági cég figyelmeztetése szerint ezen cégek esetében igen magas a távolról megvalósítható tömeges spamküldés esélye, és a célzott DoS támadások lehetősége is.

A cég által végzett jelentésben a biztonsági kockázatot rejtő okok között leggyakoribb a rendszertelenül elvégzett biztonsági frissítések miatt fellépő sebezhetőség. A figyelmetlenségből, hanyagságból elhanyagolt path-ek, javítások, hivatalos frissítések hiányában a rendszerek könnyű prédává válhatnak egy célzott támadás esetén.

A vizsgálatok kimutatták azt is, hogy egyes cégek nem különítik el a vállalati adatbázisokat az alkalmazottak személyes dokumentumaitól, illetve nem szigorúan követelik meg a munkavállalóktól a biztonsági szabályok betartását. Számos esetben ugyanis a munkavállalók internet használati szokásai okoznak komolyabb károkat, adatvesztést vagy vírusfertőzést a vállalatok belső hálózataiban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik