Élet-Stílus

Kétségessé vált Zambrotta részvétele a vb-n!

Egy keddi vizsgálattól függ az, hogy szerepelhet-e a vb-n Olaszország legsokoldalúbb játékosa, Gianluca Zambrotta. A Juventus védőjének sérülése tovább nehezítheti a taljánok felkészülését.

“Gianlucának kedden lesz egy vizsgálata, ami után értékeljük, hogy érdemes-e számolnunk a játékával” –mondta a FIFA hivatalos honlapján megjelent interjúban Marcello Lippi szövetségi kapitány.

Zambrotta bal combjában elszenvedett húzódása miatt már korábban egyértelművé vált, hogy az első két meccset ki kell hagynia. Most – mivel lassabban gyógyul a vártnál – megkérdőjeleződött: játszhat-e egyáltalán a vb-n.

Zambrottát a szaksajtó Olaszország legsokoldalúbb játékosának tartja. A Juventus védője nem „röghöz kötött” futballista: a támadások megszűrése mellett bevethető jobb és baloldali felfutóként vagy a középpálya bármely más pontján is. Éppen ezért érintené súlyos veszteségként Lippit, ha nem számíthatna rá.

Tovább nehezíti az olaszok helyzetét, hogy a Milan védője, Alessandro Nesta a pénteki Ukrajna elleni mérkőzésen ugyancsak megsérült. Igaz, ő jó eséllyel felépülhet a rajtig. A jelentések szerint Zambrottát Daniele Bonera, a Parma játékosa helyettesítheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik