Élet-Stílus

Európai filmek az interneten

A filmes iparág fő képviselői, az internet-szolgáltatók és a telekommunikációs szektor jelentősebb résztvevői aláírták az Európai Film Online Chartát a Cannes-i Fesztiválon.

Ez a charta a világon elsőként, online szolgáltatókon keresztül segít a filmes iparág fellendülésében. Az aláírók célja az európai filmek online népszerűsítése, felhasználó-barát online szolgáltatások kialakítása, a szerzői joggal védett alkotások megfelelő védelme, továbbá a kalózkodás csökkentése a filmek legális internetes terjesztésével.

„A Film Online Charta hatalmas előrelépést jelent a digitális filmipar fellendülésében. Az online szolgáltatások megkönnyítik az európai filmekhez való hozzáférést, valamint segítik majd az európai filmek terjesztését az EU-ban és világszerte. A jövőben egyre több legális tartalmat, filmet lehet majd letölteni a felhasználóbarát rendszeren keresztül az internetről az Európai Unióban” – Mondta Viviane Redin, a tömegkommunikációért és az információs társadalomért felelős EU-biztos a cannes-i aláírás kapcsán.

A Cannes-ban aláírt charta jelentős szerepet játszik a filmek online érékesítésében. A Film Online Charta aláírói remélik, hogy a filmek legális online terjesztése fellendíti az európai filmes életet és elősegíti az európai filmipar megerősödését, a filmek széleskörű terjesztését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik