Élet-Stílus

Öt új monitor a Samsungtól

Öt új monitorral jelenik meg a hazai piacon a Samsung. Az új modellek egy része már az új fejlesztésű RTA- (Response Time Accelerator) technológiát alkalmazza.

A most bejelentett 5 új monitor közül néhányat speciálisan a számítógépes játékok rajongóinak, míg másokat speciális grafikai és filmes munkákhoz fejlesztett a Samsung. A monitorgyártók között dúló versengés főként az LCD minőségében, kontrasztban és a válaszidőben mérhető le. A legújabb modellek is ezeknek az elvárásoknak igyekeznek megfelelni kis válaszidejükkel és megnövelt kontrasztértékeikkel.

A kis válaszidejű LCD-monitorok közül a 740BF (17 col) és a 940BF (19 col) mindössze 2, illetve 4 ms reagálási idővel rendelkezik. A játékosok számárá igen fontos gyorsaság a Samsung saját fejlesztésű RTA- (Response Time Accelerator) technológiájában rejlik, így ezek a monitorok a legújabb játékok esetén nem adnak elmosódott képeket a legdinamikusabb képváltások esetén sem.
Szintén újdonságnak számít a 204 B (20,1 col) monitornál az 1600×1200 dpi felbontás, az 5 ms válaszidő és a 800:1-hez kontrasztarány.

A vállalat 960 BF (19 col) monitora nagyon alacsony, mindössze 4 ms válaszidővel rendelkezik, valamint 1280×1024 dpi felbontása szintén megfelel minden multimédiás kihívásnak. Érdekes és üde színfoltja lehet a monitorpiacnak a 940 MW (19 col), mely monitor és televízió egyben. A termék HD-kompatibilis, azaz HD-felbontásának köszönhetően gyönyörű képet ad, így megfelelő eszköz azoknak, akik nem akarnak tv-t és monitort külön vásárolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik