Élet-Stílus

80 méteres kapusgól, brazil gólzápor

Az angol-magyar mérkőzéssel párhuzamosan több felkészülési meccset is játszottak a vb-résztvevők. Brazília nyolcat rúgott az FC Luzern-nek, a kolumbiai kapus pedig nem akármilyen gólt lőtt a lengyeleknek.

A június 9-én kezdődő németországi világbajnokságra készülő cseh labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen legyőzte a szintén vb-résztvevő Costa Rica-i együttest. A találkozó egyetlen gólját Vratislav Lokvenc szerezte egy szép fejes révén.

Csehország-Costa Rica 1-0
Gól: Lokvenc (82.)

Nem mindennapi pillanatnak lehettek szemtanúi a Lengyelország-Kolumbia összecsapás nézői: a dél-amerikaiak kapusa, Luis Martinez ugyanis több mint 80(!) méterről szerzett gólt. Egy kirúgás után a vizes füvön annyira megpattant a labda, hogy a lengyelek hálóőre hiába rohant vissza menteni.

Lengyelország-Kolumbia 1-2 (0-1)
Gól: Jelen (90.), illeve Murillo (20.), Martinez (63.)

Kiütéses, nyolcgólos győzelmet aratott a jövő pénteken rajtoló labdarúgó-világbajnokságra készülő brazil válogatott a svájci élvonalba most visszajutott FC Luzern elleni barátságos mérkőzésen.

A Bázelben 30 ezer néző előtt rendezett összecsapáson Carlos Alberto Parreira, a címvédő dél-amerikai válogatott szövetségi kapitánya legerősebb összeállításában küldte pályára csapatát,

amely a 18. percben Kaká találatával a kezdte meg a gólgyártást. A nyolc brazil gólból Adriano és Ronaldo két-két találattal vette ki a részét, míg Kaká mellett Lucio, Robinho és Juninho voltak eredményesek.

Brazília-FC Luzern 8-0 (3-0)

A német csapat a szintén vb-résztvevő Japánnal játszott kedd este felkészülési mérkőzést. A házigazda rendkívülien pontatlanul játszott a mérkőzés első szakaszában, és a Zico által irányított távol-keleti gárda megérdemelten húzott el két góllal. A meccs végére sikerült a németeknek Klose és Schweinsteiger révén egyenlíteniük.

Németország-Japán 2-2 (0-0)
Gól: Klose (76.), Schweinsteiger (80.) illetve Takahara (57. és 65.)

Argentína magabiztos győzelmet aratott az angolai csapat ellen kedd este. A dél-amerikaiak már az első félidőben két gólt szereztek.

Argentína-Angola 2-0 (2-0)
Gól: Maxi Rodroguez (28.), Sorin (36.)


Ajánlott videó

Olvasói sztorik