Élet-Stílus

Giuly, Pires és Huntelaar is lemarad

A hétvégén a francia illetve a holland szövetségi kapitány is nyilvánosságra hozta, hogy mely kerettel utazik a németországi világbajnokságra. Raymond Domenech jó pár meglepetéssel szolgált, Marco van Basten pedig nem válogatta be a holland gólkirályt.

Ahogy az a bővebb keretek nyilvánosságra hozatalával nyilvánvalóvá vált, Marco van Basten, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya több esetben fiatal játékost részesít előnyben tapasztalt futballistával szemben a németországi világbajnokságra utazó csapat összeállításánál. A vasárnap kihirdetett 23-as névsorból így maradt ki korábban Clarence Seedorf, Roy Makaay és Edgar Davids, a lista véglegesítésével ugyanakkor az is eldőlt, hogy az egyébként a fiatal korosztályhoz tartozó Klas-Jan Huntelaar sem utazik Németországba, noha a holland bajnokság góllövőlistáján az élen végzett.
A keret:
Kapusok: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax Amsterdam), Henk Timmer (AZ Alkmaar)
Védők: Khalid Boulahrouz (Hamburger SV), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Tim de Cler (AZ Alkmaar), Kew Jaliens (AZ Alkmaar), Jan Kromkamp (FC Liverpool), Joris Mathijsen (AZ Alkmaar), André Ooijer (PSV Eindhoven), Johnny Heitinga (Ajax Amsterdam)
Középpályások: Mark van Bommel (FC Barcelona), Phillip Cocu (PSV Eindhoven), Denny Landzaat (AZ Alkmaar), Hedwiges Maduro (Ajax Amsterdam), Wesley Sneijder (Ajax Amsterdam), Rafael van der Vaart (Hamburger SV)
Támadók: Ryan Babel (Ajax Amsterdam), Dirk Kuijt (Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Robin van Persie (FC Arsenal), Arjen Robben (Chelsea), Jan Vennegoor of Hesselink (PSV Eindhoven).

A franciák

Raymond Domenech, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is kihirdette 23 fős keretét a június 9-én kezdődő németországi világbajnokságra.

A szakvezető Fabien Barthezt jelölte első számú kapusnak. Némi meglepetésre bekerült a csapatba Franck Ribéry és Pascal Chimbonda, miközben olyan játékosok maradtak ki, mint Ludovic Giuly, Nicolas Anelka, Robert Pires, Johan Micoud vagy Philippe Mexes.
A keret:
Kapusok: Barthez, Coupet, Landreau
Védők: Abidal, Boumsong, Chimbonda, Gallas, Givet, Sagnol, Silvestre, Thuram
Középpályások: Dhorasoo, Diarra, Makelele, Malouda, Vieira, Zidane
Támadók: Cissé, Henry, Ribéry, Saha, Trezeguet, Wiltord

Ajánlott videó

Olvasói sztorik