Élet-Stílus

Costa Rica nem adja meg magát

A közép-amerikai válogatott brazil trénere figyelmeztette a német rajongókat, hogy a Nationalelf nem számíthat könnyű meccsre a világbajnokság nyitómérkőzésén, június 9-én.

A Costa Rica-iak a torna első meccsén a Jürgen Klinsmann által irányított német válogatottal csapnak össze, és sokan a házigazda kényelmes győzelmére fogadnának. Alexandre Guimaraes szerint azonban semmiképpen sem szabad leírni őket. A keretnek több olyan tagja van, akik részt vettek a négy évvel ez előtti tornán is. „Rengeteg a tapasztalt játékosunk, sokan már több mint 50 alkalommal szerepeltek a válogatottban. Biztos vagyok abban, hogy ezt a németek is tudják, és nem fognak lebecsülni minket.” – nyilatkozta a Kicker magazinnak Guimaraes.

Persze nagy kérdés, hogy a közép-amerikai gárda mire lesz képes a világ legjobbjaival szemben Németországban. A szakemberek szerint komoly reményei nem lehetnek a csapatnak, és ez egészen addig nem is fog megváltozni, amíg az európai topcsapatokban nem játszik rendszeresen több costa ricai. „Több olyan focistát is figyeltem, akik Európában játszanak, de sajnos az esetek nagy többségében csak a padon ülnek. Én inkább a hazai bajnokságban rendszeresen szereplő játékosokra építek.” – mondta Guimaraes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik