Élet-Stílus

R-Go, United és Korda György az Európa Fesztiválon

Európa Fesztivál néven ingyenes kulturális rendezvénysorozat lesz Budapesten 2006. április 30. és május 6. között. A közel száz kulturális programból álló rendezvénysorozat az uniós csatlakozás évfordulóját és az elmúlt két év több mint tizenkétezer sikeres, az Európai Unió által támogatott programját, fejlesztését köszönti.

Az Európa Fesztivál bevezető eseményeként április 30-án mutatkozik be a Jazzhíd, amely a Clark Ádám téren és a Millenárison várja a jazzrajongókat a műfaj legkiválóbb művészeivel, fellépőivel.

Május elsejétől hat napon át a Kossuth tér uniós színekbe öltözik, helyet adva a legnépszerűbb hazai előadóknak. Fellép a Hooligans, az R-GO, Roy és Ádám, a Zanzibar, a Bon-Bon, a United, fél tucat megasztár és további tizenkét együttes, előadó.

Az idősebb korosztály zenei ízlését is kiszolgálva a fellépők között megtalálható lesz Aradszky László, Koós János és a Korda György – Balázs Klári páros is.

A fesztiválon helyet kap az EU sátor, ahol az Unió által támogatott sikeres pályázók mutatkoznak be, valamint az európaiságról, európai országokhoz fűződő viszonyukról vallanak népszerű színészeink, közéleti személyiségek a „Sztárok a Pódiumon” című program részeként. Délutánonként közismert személyekkel találkozhatnak és beszélgethetnek a fesztivál résztvevői a sátorban. Malek Andrea, Gubás Gabi, Szabó Győző, Kovács Ágnes és Európa Szépe, Laky Zsuzsi osztja meg gondolatait Európáról.

A program részeként felállítanak egy élő, internetes, ötállomásos játszóházat, ahol az érdeklődők kipróbálhatják, hogy mennyire lennének sikeresek egy uniós pályázat elkészítésében. A kíváncsiskodók öt tulajdonságukat tesztelhetik a játszóházban. Megtudhatják, hogy milyen értékeket kapnának önismeretük, kitartásuk, kreativitásuk, stratégiai gondolkodásunk és tájékozottságuk tekintetében. A játszóházban az is kiderül, hogy népszerű sztárjaink mennyire teljesítenek jól ezen az öt területen.

Külön érdekességnek számít, hogy európai zenélő padok várják a szórakoztató kavalkádban elfáradtakat, ahol az uniós országokra jellemző zenéket hallgathatnak. Az Európa Fesztivál kissé elfáradt vendégei így pár percre rögvest Párizsban, Rómában, Bécsben vagy Madridban érezhetik magukat.

Az Európa Fesztivál szóvivője hazánk egyik legnépszerűbb fiatal színművésze, Pindroch Csaba. Műsorvezetői: Németh Kristóf és Garami Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik