Élet-Stílus

Készül az új Honda hibrid

A Honda egy a Civic Hybridnél kisebb autót is tervez rendkívül csekély fogyasztású hibrid motorral. Jelen állás szerint ez az autó a Jazz lehet, amelyben elvileg elfér a technika.

Műszakilag a Honda majdnem olyan jól áll a hibrid autók terén, mint a Toyota, de a cég marketingesei nem használták ki a lehetőségeket az Insight és a Civic benzin-elektromos változatával. A villany és belső égésű motoros Civic-et ugyanis a semmitmondó IMA (Integrated Motor Assist) néven értékesítették, míg a Toyota Prius és a Lexus RX 400h a hibridhajtás dicsfényében sütkérezett a bölcsebb névválasztással.

A Honda most felébredni látszik a Civic hibrid új generációjával, amelyet végre Hybrid néven forgalmaznak. Az újdonság 12,1 másodperc alatt gyorsul százra, benzinmotorja 95, villanymotorja pedig 20 lóerős teljesítményű. Az átlagfogyasztás 4,6 liter/100 km.

A Honda úgy tervezi, hogy a Civic mellett egy kisebb hibridautót is piacra dob Európában. A kisebb és alacsonyabb árú autóval nagyobb darabszámok elérése a cél. Alapként kézenfekvő volna a Jazz, amelynek motorterében elvileg volna lehetőség a nagyobb helyigényű hajtáslánc elhelyezésére. Jelenleg a Jazz az egyetlen típus a Honda európai kínálatába, amely kisebb a Civic-nél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik