Élet-Stílus

Visszatér a Depeche Mode

Már csak egyet kell aludni – mondhatják a Depeche Mode magyar rajongói, hogy láthassák a 80-as évek egyik legnépszerûbb zenekarát. Négy év után ismét világ körüli turnéra indult a Depeche Mode, és kedden a Budapest Sportarénában lépnek fel.

Hónapokkal ezelőtt elfogyott minden jegy a keddi koncertre, de annak sem kell csüggednie, aki most nem jut be a show-ra, hiszen június 12-én visszatér a Depeche Mode Budapestre. Az együttes tagjai úgy döntöttek, hogy abba a 15 városban, ahol a legkorábban elkapkodták a jegyeket, adnak ráadás koncertet. A keddi koncerten a csapat bemutatja aktuális új albumának számait, illetve felvonultat majd néhány hatalmas slágert a múltból is.

De mi az oka, hogy hatalmas rajongótábora van az együttesnek? Évtizedek óta kedvelik a 80-as évek fiataljai, a mára már középkorúvá érett családapák és -anyák az együttes zenéjét, de a mai ifjúság is épp ugyanúgy tombol a koncertjeiken. A válasz talán az lehet, hogy a zenekaron belül zajló feszültségek, veszekedések, tagkiválás és érzelmi viharok ellenére sem szűnt meg a Depeche Mode.

Fennállásuk óta több mint egy tucat albummal és több tucat kis- és középlemezzel rukkoltak elő. A legutóbbi album tavaly ősszel jelent meg, pár héttel ezelőtt pedig Stripped (Meztelenül) címmel adtak ki könyvet a zenekarról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik