Élet-Stílus

Magyar filmhét Párizsban

Magyar filmhetet rendeznek a párizsi Entrepőt művészmoziban március 15-e és 21-e között – közölte a Párizsi Magyar Intézet.

A filmhét alatt nyolc, a közelmúltban készült magyar játékfilmet, nyolc rövidfilmet, illetve több dokumentumfilmet tekinthet meg a közönség, a kerekasztal-beszélgetéseken pedig a fiatal magyar filmesek képviselőivel, Vranik Rolanddal, Vranik Krisztiánnal és Gauder Áronnal találkozhat. A fesztivált a Kistehén zenekar koncertje zárja – olvasható a Párizsi Magyar Intézet képviselője, Kis Zsuzsa közleményében.

A fesztivál 15-én Koltai Lajos Sorstalanság című filmjével nyit – a filmet egyébként május 3-tól játsszák a francia mozik. A programon szerepel Sas Tamás Szerelemtől sújtva című filmje, Pejó Róbert Adriántól a Dallas Pashamende, Gárdos Péter Porcelánbabája és a Fekete kefe Vranik Rolandtól. Nem hiányozhat persze Antal Nimród Kontroll című közönségfilmje sem.

A filmhét alatt Sovák Viktória fotótárlatát is megtekinthetik az érdeklődők. A fiatal fotográfus Pálfi György 2006-os, Taxidermia című filmjének forgatásán készült felvételeit állítja ki.

A Párizsi Magyar Filmhetet második alkalommal rendezik meg, az elsőt tavaly májusban szervezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik