Élet-Stílus

Nyit a CeBIT

Holnaptól Hannoverre figyel a média és a szakmai közönség. A legnagyobb európai információtechnológiai esemény számos új területen kínál újdonságokat látogatóinak.

A CeBIT szervezői ebben az évben is tartogatnak meglepetéseket Európa legnagyobb szakkiállításának látogatói számára. Hannoverben bemutatják a számítástechnika, az informatika, a telekommunikáció, a home computing, a multimédia, az internettechnológia és a mobiltelefónia legújabb trendjeit. A huszadik alkalommal megrendezett kiállítás fókuszában a konvergens termékek és szolgáltatások, valamint a digitális életmód áll.

A kiállítás számai is igen meggyőzőek – összesen 71 ország, 6262 kiállítóval 310 412 négyzetméteren jelenik meg a holnaptól egy héten át tartó eseményen. A CeBIT 2006-on 3305 külföldi vállalat mutatja be termékeiket, rendszereit és szolgáltatásait. Érdekes, hogy a külföldi kiállítók közül a legtöbben Tajvanból (711 kiállító), Észak-Koreából (412) és Dél-Koreából 229 érkeztek. Az USA 198 kiállítójával csak a negyedik helyezett, míg Kelet-Európából összesen 289 kiállító érkezik.

A CeBIT látogatóinak 88 százaléka az IT-szakma szereplőiből, döntéshozóiból kerül ki, ezért a kiállítás évről évre szakmai előadásokkal és workshopokkal egészíti ki a programját.

Digital life

Az idei mottóval – “Digital Solutions for Work & Life” – a technológia és mindennapjaink változását szeretnék a szervezők középpontba állítani. A digitális világ érdekességei és újdonságai több pavilonnyi helyet foglalnak a kiállítás területén. A Microsoft a legújabb feljesztésével, az “Origami”-val, míg az Intel a legújabb Viiv-eszközökkel okozhat meglepetést a home computing rajongóinak. A konvergencia témáját célzó kiállításon számos új mobil megoldás bemutatását is várják a szakértők. A IP telefónia és a IPTV innovativ lehetőségei is számos újdonsággal szolgálhatnak majd az elkövetkező hét folyamán.

A német vállalatok közül az SAP is számos új vállalati megoldás bemutatására készül a rendezvényen.

A megszokott informatikai pavilonok mellett idén megrendezik az informatikai terület legnagyobb munkaerő-piaci szakvásárát is. Sokat várnak a CeBIT-től a RFID elkötelezett hívei is, ugyanis ezen témában gyűlnek össze a világ szakemberei egy speciális rendezvény keretében.

A CeBIT jelentőségét mutatja, hogy a 8-án délután megrendezésre kerülő megnyitóünnepségén részt vesz Angela Merkel német kancellár is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik