Élet-Stílus

Mercedes-rivális Volvo

Mercedes-rivális Volvo 1

Fotó: Vezess.hu



Mercedes-rivális Volvo 2

Fotó: Vezess.hu


 

Alig egy hónap van hátra a Genfi Autószalonig, ahol hivatalosan is bemutatkozik a Volvo új zászlóshajója, az S80-as. A korábbi kémfotók után immár a hivatalos képeken is megcsodálható a kocsi, amiről egy-két információ is kiszivárgott. Az Audi A6, Mercedes E-osztály és a BMW 5-ös sorozat ellenfelének szánt svéd modell várhatóan júniusban kerül a szalonokba.

Elődjénél lágyabb vonalakkal rajzolták meg az új S80 formáját, amely így jobban hasonlít az S40/V50 párosra. Az autó elnyújtott karosszériája emlékeztet a Peugeot 607-esére, de le sem tagadhatná, hogy Volvo.

Az S80 utastere továbbra is letisztult, egyszerű, de természetesen luxuskivitelű. A műszerfalra fa, az ülésekre bőr kerülhet. A nagyautóba is bekerül az S40/V50 párosnál megismert vékony középkonzol.

Elsősorban az amerikai piac számára, a jövőben az S80-ba is bekerül az XC90-ben bemutatott V8-as motor. A 4,4 literes motor maximális teljesítménye 315 lóerő, legnagyobb nyomatéka pedig 440 newtonméter 3900-nál. Először a S80-ba kerül a Volvo újfejlesztésű soros hathengeres blokkja, ami a korábbi 2,9 literes erőforrást váltja le. A 3,2 literes szívómotor teljesítménye 238 lóerő, forgatónyomatéka pedig 320 newtonméter. Marad a kínálatban a kisnyomású turbóval szerelt 2,5 literes soros öthengeres (210 LE). Bekerül az S80-ba is a felújított D5 dízel, a korábbi 163 helyett 185 lóerővel. Továbbra is készül majd a hagyományos elsőkerék-hajtás mellett összkerekes változat is az autóból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik