Élet-Stílus

Uniós különdíjat kapott a Heaven Street Seven

Több száz kelet-európai zenekar közül a magyar Heaven Street Seven (HS7) kapta vasárnap az Európai Bizottság három éve alapított European Borders Breakers Awards (EBBA – Európai határokon áttörők díjai) Áttörés nevű különdíját a 40. MIDEM-en Cannes-ban.

Európa legnagyobb nemzetközi érdeklődést kiváltó fiatal zenészei és együttesei sikeres bemutatkozásukért részesülnek elismerésben a január 22. és 26. között megrendezésre kerülő, a világ egyik legrangosabb zenei eseményének számító MIDEM-en (Le Marché international du disque et de l’édition musicale) a francia tengerpart fesztiválvárosában.

Az Európai Bizottság szervezésében harmadszorra ítélték oda az EBBA-díjakat nyolc európai előadónak, akik egyben lehetőséget kaptak az MTV Europe zenei tv-csatornán való szereplésre.

Az EBBA-díjak között idén először a tíz új uniós tagállam egy formációjának járó Áttörés nevű különdíj is szerepelt, a MIDEM-en való fellépés és egy európai turné társfinanszírozása formájában, amelyet a magyar Heaven Street Seven nevű zenekar 2004-ben megjelent Szállj ki és gyalogolj című albumáért érdemelt ki.

A cannes-i fesztiválpalotában tartott díjkiosztón az MTV Europe műsorvezetői konferálták fel a magyar csapatot, amely egy angol nyelvű számmal lépett fel, majd Ján Figel oktatásért, képzésért és többnyelvűségért felelős európai biztos jelenlétében Bozóki András magyar kulturális minisztertől vehették át az uniós elismerést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik