Élet-Stílus

A legnépszerűbb könyv a felvételi tájékoztató

A Libri múlt heti sikerlistáját a most megjelent Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2006 című kiadvány vezeti. Egyre népszerűbb a Harry Potter és a Gyűrük ura utódja, az újabb mese-fantasy, a Narnia krónikái.

Libri sikerlista


1. Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2006
2. A varázsló unokaöccse
3. Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény
4. A zarándoklat
5. Angyalok és démonok
6. Gina
7. Csak a szépre…

Február közepén kell beadni a felvételi jelentkezéseket, így nem meglepő, ha mostanában tízezrek bújják az Educatio Kht. kiadványát, hogy a legmegfelelőbb egyetemet-főiskolát válasszák maguknak. A minisztériumi kiadvány biztos bevétel a kiadónak, és biztos trónkövetelő a könyves sikerlistákon.

A Libri lista ezüst és bronzérmese a legújabb mese-fantasy őrület, a már mozikban is futó Narnia krónikái két része, A varázsló unokaöccse és Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény. A Narnia Krónikája, mint minden mese a Jó és Rossz örök háborúját meséli el. Olykor a csatamezőn, nyílt küzdelemben csap össze a
A legnépszerűbb könyv a felvételi tájékoztató 1

fény az árnnyal, máskor a szív rejtett zugaiban. Olyan utakon kalandozhatunk, amelyek a világ végére vezetnek, fantasztikus lényekkel köthetünk ismeretséget, megtudjuk, mi az árulás, mi a hőstett, mit jelent megnyerni vagy épp elveszíteni egy barátot. Nem több és nem is kevesebb mint minden jó mese.

A negyedik legnépszerűbb könyv a múlt héten a már hetek óta előkelő helyen szereplő Paulo Coelho mű, A zarándoklat volt. Coelho 1986-ban indult a nagy útra. „Azokban a napokban spirituális érdeklődésem abból a meggyőződésből indult ki, miszerint léteznek titkok, rejtélyes utak, amelyeket néhányunk képes lehet megérteni és irányítani, annak ellenére, hogy mindez a legtöbb halandó számára nem sikerülhetne. Azt gondoltam, hogy ami elvezet az élet rejtélyeinek megismeréséhez, az csak komplikált, nehéz próbatétel lehet.”- írja a szerző. Az utazás valódi beavatássá vált, és Coelho minden addigi tudását megváltoztatta annak az egyszerű és természetes igazságnak a felismerése, miszerint „a Rendkívüli az Átlagemberek útján rejtezik”.


A legnépszerűbb könyv a felvételi tájékoztató 2

Nem hiányozhat egyetlen sikerlistáról sem Dan Brown. Az angol író a Da Vinci kód megjelenése óta állandó tagja a heti hetes listáknak. Ezúttal az Angyalok és démonokkal szerepel az ötödik helyen. Robert Langdont, a Harvard világhírű szimbólumkutatóját egy svájci tudományos intézetbe hívják, hogy segítsen megfejteni egy rejtélyes jelet, amelyet egy meggyilkolt fizikus mellkasába égettek. Langdon elképesztő felfedezésre jut: egy több száz éves földalatti szervezet – az Illuminátusok – bosszúhadjáratra készül a katolikus egyház ellen. Langdon mindenáron meg akarja menteni a Vatikánt a hatalmas erejű időzített bombától; a gyönyörű és titokzatos tudóssal, Vittoria Vetrával szövetségben Rómába megy. Hétpecsétes titkokon, veszélyes katakombákon, elhagyatott székesegyházakon és a földkerekség legrejtettebb barlangján át, őrült hajszát indítanak együtt a rég elfeledett Illuminátusok búvóhelye után. Dan Brown ezúttal is intelligens, sodró lendületű kalandregényt nyújt át olvasóinak.

Méhes György Gina című regénye a kolozsvári polgári világot mutatja be a hitleráj idején. Nemes Gina, a jómódú kereskedő leánya a barátnők féltékeny kígyótekintete, és a zord apa intelme ellenére is titkon randevúzik Paul Maximmal, akivel nemsokára egybe is kel. A családi vállalkozás azonban a csendestársak ármánykodása miatt zátonyra fut. Miközben vagyonuk elolvad, Maxim ráeszmél, hogy csak névleges tulajdonosa a szép Ginának, aki kizárólag tisztessége árán mentheti meg az életüket és a
A legnépszerűbb könyv a felvételi tájékoztató 3

szerelmüket. Méhes György a tőle már megszokott emberismerettel és érzékenységgel mesél a kolozsvári polgárság “hősi korszakáról”, a hatalom és pénz befolyásáról, és a megismételhetetlen élet értékéről.

Csak a szépre emlékezik a múlt hét hetedik legnépszerűbb könyve, amely több mint 200 fotón mutatja be Budapestet az 1950-60 –as években. Gál László az 1947-ben született szerző bevallottan-vállaltan nosztalgiakönyvet állított össze, több mint 200 fotóval, annak a korosztálynak a gyermek- és ifjúkoráról, amely némi iróniával-öngúnnyal “nagy generációnak” nevezte el magát. E nemzedék Budapestjét, helyszíneit, utcáit, tereit, ünnep- és hétköznapjait, jellegzetes alakjait, tárgyait mutatja be fanyar humorral illusztrálva a remek képanyagot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik