Élet-Stílus

Beelőzött a Volkswagen

Az Európai Autógyártók Szövetségének statisztikája szerint a német autógyár idén átveszi a Renault-tól a vezetést. A decemberi eredmények még nem ismertek, de szinte biztos a VW elsősége.

Dr. Wolfgang Bernhard, a VW igazgatóságának elnöke szerint most aratják le a korábbi modelloffenzíva sikerét. Az 1,4 millió eladott autó közül a legnépszerűbbnek az új Golf bizonyult. A sikerhez minden bizonnyal hozzájárultak a 2005-ben bemutatott egyéb modellek is, mint a Golf Plus és az új Polo. Szintén idén mutatkozott be a Jetta valamint a Passat négyajtós változata is.

Novemberben 125 304 VW talált gazdára, míg Renault-ból csupán 104 796 darab fogyott. Ez az egy évvel ezelőtti eredményekhez képest a VW-nál 1 százalékos növekedést, míg a francia gyárnál 18,5 százalékos csökkenést jelent.

A Renault piaci részesedése idén mindössze 9,4 százalék, ami komoly visszaesést jelent az előző évihez képest, míg a VW kismértékben ugyan, de javított, 2005-ben 11,3 százalékot kanyarított ki magának az autópiacból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik