Élet-Stílus

Terv szerint halad az M6-os kivitelezése

Jól halad az M6-os autóút Szekszárd-Bóly, Bóly-Pécs-Szentlőrinc szakaszának előkészítése, a pálya a terveknek megfelelően 2007 végére elkészül – mondta a Nemzeti Autópálya Rt. vezérigazgatója csütörtökön Pécsett.

Szilágyi András a Magyar Közút Kht. Közút-körút elnevezésű konferencia-sorozatának baranyai állomásán, újságírók előtt azt mondta: az összesen 103 kilométer hosszú pályaszakasz engedélyezési folyamatának első része lezárult, a szükséges építési engedélyek beszerzését követően jövő év tavaszán megkezdődhet a kivitelezés.

A kormány idén júniusban arról határozott, hogy a beruházás magántőke bevonásával, az úgynevezett Public Private Partnership (PPP) konstrukcióban valósul meg. A döntésre azért volt szükség, mert e nélkül a két útszakasz nem épülhetne meg, az európai uniós források ugyanis 2007-ben nyílnak meg újra.

Szilágyi András a beruházás várható költségeivel kapcsolatban nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, mindössze annyit közölt: Magyarországon jelenleg egy kilométer autópálya építése 1,2-1,7 milliárd forintba kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik