Élet-Stílus

Mobilhálózatok védelmére szövetkezett az F-Secure és a SmartTrust

admin
admin

2005. 09. 20. 12:16

Az F-Secure Corporation, az IT-biztonsági megoldások szállítója és a SmartTrust, a mobileszköz-felügyeleti szakértő vállalat partneri megállapodást írt alá. Az együttműködés lehetővé teszi a mobiltelefon-szolgáltatóknak, hogy hatékonyabban kezeljék előfizetőik vírusvédelmi szoftvereit.

A megállapodás a SmartTrust új SmartManage Protect mobilbiztonsági felügyeleti platformjára vonatkozik, melynek segítségével a mobilszolgáltató a mobilhálózaton keresztül felügyelheti az előfizetők készülékeinek vírusvédelmi klienseit. A hálózatüzemeltetők a megoldással képesek lesznek a sebezhető készülékek automatikus felismerésére, majd felkínálhatják az F-Secure Mobile Anti-Virus szoftver távoli telepítését. Az installálás után a SmartManage Protect rendszeresen frissíti a terméket. Amikor az előfizető új készüléket vásárol, a megoldás automatikusan áthelyezi a vírusvédelmi előfizetést az új eszközre, biztosítva ezzel a folyamatos védelmet.

„A mobilhálózatok üzemeltetőinek kulcsfontosságú szerepük van az intelligens telefonokra nyújtott mobil-vírusvédelmi szolgáltatásokban. – mondta el Antti Vihavainen, az F-Secure Corporation mobilbiztonsági szolgáltatásokért felelős alelnöke.

A SmartManage Protect megoldás a mobileszköz-felügyeleti technológiákat összefogó SmartManage portfolió része. A SmartManage már világszerte több mint 30 mobilhálózatban van jelen, lehetővé téve a kezdeti eszközfelismerést és -konfigurálást, a folyamatos terméktámogatást és az új szolgáltatásoknak mobilhálózaton keresztüli eljuttatását a készülékekre.

Számos olyan vírus és rosszindulatú kód jelent meg mobilkészülékekre, melyek közül néhány akár használhatatlanná is teheti ezeket az eszközöket. A kártevők miatt a szolgáltatóknak telefonos segélyszolgálatuk túlterhelésével, előfizetőik készülékeinek működésképtelenségével, rossz vásárlói tapasztalatokkal, egyes szolgáltatások bevezetésénél esetleg késedelemmel is számolniuk kell.

Az első mobilvírus 2004-es azonosítása óta a mobil technológiák fejlődése új utat nyitott a vírusíróknak. A multimédiás üzenetküldés, az e-mail használat, az internetkapcsolatok és a Bluetooth mind lehetséges támadási pontokat jelentenek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

BELGRADE, SERBIA - MAY 27: Leonardo (C) of Partizan celebrate with the fans after the final match of Serbian Cup between Fc Partizan and Fc Crvena Zvezda on May 27, 2017 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.