Élet-Stílus

Megújult a Mac mini

Az új Mac mini termékcsalád minden modelljébe gyárilag 512 MByte RAM került, valamint Bluetooth és AirPort Extreme illesztő, illetve opcionális SuperDrive meghajtó, mellyel DVD-lemezeket is lehet készíteni.

Az új Mac mini termékcsalád három modellből áll: az 1,25 GHz-es és 1,42 GHz-es alapmodellekből, valamint a SuperDrive meghajtóval is felszerelt 1,42 GHz-es változatból, mely a legkedvezőbb árú megoldás DVD-filmek elkészítésére, az iLife ’05 szoftvernek köszönhetően.

“A Mac mini rendkívül népszerű volt a Mac OS X rendszerrel és az iLife ’05 szoftverekkel ismerkedő vásárlóink körében.”- mondta David Moody, az Apple Mac termékek nemzetközi termék-marketingjéért felelős alelnöke. “A megduplázott RAM-nak, a vezeték nélküli hálózati szolgáltatásoknak, valamint a DVD-írás lehetőségének köszönhetően a Mac mini most még vonzóbb lett.”

A legkedvezőbb árú 1,25 GHz-es alapváltozat kivételével minden új Mac mini modell alapkiépítésben tartalmaz Bluetooth 2.0 EDR és 54 Mbps sávszélességű, 802.11g-kompatibilis AirPort Extreme illesztőt. Az új Mac mini így használható például az Apple vezeték nélküli billentyűzetével és egerével is akár. Minden új modell fel van még szerelve 10/100Base- T Ethernet, USB 2.0 és FireWire 400 kapukkal is, a hálózatokhoz és perifériákhoz való gyors és zökkenőmentes csatlakozás érdekében. A Mac mini szabványos DVI kaput kínál a monitorok csatlakoztatásához, mely tartalmazza a VGA jelrendszert is, így képes régebbi monitorokat is vezérelni.

Minden új Mac mini modell a Mac OS X 10.4 “Tiger” szoftverrel kerül forgalomba, amely több mint 200 új funkciót kínál, köztük az újszerű Spotlight keresőt és számtalan apró Dashboard kiegészítőt. Az új számítógépek mellé az Apple ingyen rendelkezésre bocsátja digitális-életstílus programcsomagjának legújabb változatát, az iLife ’05 szoftvert is, mely digitális fényképek, zenék és videók kezelését, rendszerezését, megosztását teszi lehetővé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik