Élet-Stílus

Újabb céget vett a Cisco

admin
admin

2005. 07. 28. 11:25

A FineGround technológiájára építve a Cisco olyan fejlett hálózati alkalmazásgyorsító megoldásokat kíván létrehozni, amelyekkel a webes alkalmazások biztonságosan és optimalizált módon érhetők el.

A Cisco Systems bejelentette, hogy megvásárolta a magántulajdonban levő FineGround Networks vállalatot, amelynek hálózati eszközei gyors, biztonságos és jól nyomon követhető alkalmazáselérést biztosítanak. A szabadalmaztatott technológiával csökken a sávszélesség-igénybevétel, és javul az adatközpontos infrastruktúrák hatékonysága. A FineGround technológiájára építve a Cisco olyan fejlett hálózati alkalmazásgyorsító megoldásokat kíván létrehozni, amelyekkel a webes alkalmazások biztonságosan és optimalizált módon érhetők el.

A megállapodás keretében a Cisco megközelítőleg 70 millió dollárt fizet a FineGroundért részvények és opciók formájában.

„A felvásárlás összhangban áll a Cisco azon törekvésével, hogy alkalmazásgyorsító és biztonsági megoldásokkal, valamint nagy rendelkezésre állású hálózati infrastruktúrával vértezze fel az adatközpontokat” – nyilatkozta Jayshree Ullal, a Cisco első elnökhelyettese és a Cisco Security Technology Group (STG) vezérigazgatója. „A stratégiai lépés tovább erősíti a Cisco vezető pozícióját a tartalomszolgáltató és biztonsági termékek piacán, az alkalmazásfelhasználók számára pedig rövidebb válaszidőket eredményez alacsonyabb költségek mellett” – tette hozzá a vezető.

A FineGround technológiájával a hatékonyabb sávszélesség-kihasználás mellett a hálózat egészében csökken az alkalmazáselérési késleltetés és a kiszolgálók terhelése. A gyakorlatban ez ötször gyorsabb válaszidőt, 90%-kal kedvezőbb sávszélesség-kihasználást, valamint a kiszolgálók terhelésének ugyanilyen mértékű csökkenését jelenti. Mindezek mellett a vállalati felhasználók webes üzleti tranzakcióikat a FineGrounds megoldásaiba épített alkalmazástűzfalakkal tehetik biztonságosabbá.

A FineGround a jövőben a Cisco Security Technology Group részeként működik, a csapat vezetését továbbra is Nat Kausik vezérigazgató látja el. A FineGround termékeit a Cisco értékesítési csatornáin keresztül lehet megvásárolni, míg technológiáit a Cisco folyamatos fejlesztéseiben fogja hasznosítani.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.