Élet-Stílus

Persányi tudást adna Romániának

admin
admin

2005. 07. 25. 16:57

Magyarország felajánlja Romániának mindazt a tudásanyagot, szervezési-szervezettségi ismereteket, módszereket, „know-how"-t, amit a vízkárelhárítás terén létrehozott és kifejlesztett az elmúlt évszázadok során – áll abban a levélben, amelyet Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter írt román kollégájának, Sulfina Barbu miniszter asszonynak.

Hazánk a szakismeretek átadásával a szomszédos ország árvízvédelmi problémáinak hosszú távú rendezéséhez szeretne segítséget nyújtani – áll a szaktárca közleményében.

Persányi Miklós levelében rámutat: Magyarország a jó szomszédságra való törekvés, az árvízi biztonság növelését szolgáló uniós források közös kihasználásának lehetősége, illetve a személyes jó kapcsolat miatt is kötelességének érezte a felajánlást.

Magyarország geográfiai helyzeténél fogva a Kárpátok hegykaréjától övezve, a medence alján állandóan veszélyeztetve van a környező hegyekben lehulló csapadékok hatására kialakuló árvizek, a síkon a belvizek és a helyi nagy csapadékok következményeinek, ezért a magyar nép rákényszerült, hogy fejlessze a vizekkel foglalkozó tudományágakat. A vizek káros hatásai elleni védekezés érdekében az ország kialakította és megszervezte az ezzel foglalkozó szakembergárdát, vízügyi szervezetet – írja levelében a magyar miniszter.

Magyarország most ennek a szakembergárdának a szaktudását ajánlja fel Románia részére.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.