Belföld

Felmenőket emlegetve, zsurnalisztagilisztázva, b.megelve válaszolt kérdésünkre a BAHART

Több cikkben foglalkoztunk a balatonföldvári kikötő bővítésével. Megírtuk, hogy a helyi önkormányzat márciusban megvásárolta a kikötő egy részét a BAHART-tól: a 2230 négyzetméteres területet 8 millió forintért vette meg. Ez azt jelenti, hogy a Balatonföldvár egyik legértékesebb részén lévő területet 3587 forintos négyzetméteráron adta el a hajózási cég az önkormányzatnak.

Ezzel kapcsolatban tettünk fel kérdéseket még hétfőn a Balatoni Hajózási Zrt.-nek. A jelenleg a balatoni önkormányzatok – köztük a földvári – tulajdonában levő vállalatot, amely nemsokára állami cég lesz, szerdán és pénteken is kerestük telefonon, az iránt érdeklődtünk, mikor várhatunk választ kérdéseinkre.

Pénteken 14:02-kor érkezett meg a cég e-mailje, amelyben azt írták, hogy a vezérigazgató úrral egyeztetve hétfőig a türelmünket kérik.

Kicsit lejjebb görgetve viszont azt láttuk, hogy az egyik kérdésünk megválaszolását megkezdte az erre illetékes a BAHART-nál. Így szólt a kérdés: „A Magyar Idők cikkében olvastam: a Bahart menedzsmentje szerint halaszthatatlan a terület közösségi funkciójának erősítése is. Ezért adta el idén a területet a földvári önkormányzatnak nettó nyolcmillió forintért. Miért volt ez most halaszthatatlan?”

Ez pedig a válasz, amelyet gyaníthatóan belső használatra szántak.

A BAHART NEM EZÉRT adta el az önkormányzatnak, hanem az egyéb, vázolt fejlesztési céljai és a gazdasági racionalitás okán, de mint a területen működő, a településsel együtt élő szolgáltató szervezetnek EZ A VÉLEMÉNYE, b.meg, mert mindenkinek közös érdeke, hogy a terület a jelenleginél színvonalasabb környezetben, valódi települési központként funkcionáljon a földváriaknak és az idelátogató helóturisztoknak. Meg az zsurnalisztagiliszta felmenőinek is, of course.

A BAHART személysekedő levele után rákérdeztünk arra, mennyire megszokott a cégnél, hogy káromkodva, újságírók felmenőit emlegetve válaszolnak meg kérdéseket.

Erre a kérdésünkre az alábbi válasz érkezett: „Elnézését kérem, tévesen kapta a választ, nem hivatalosan nyilatkozó személytől, így kérem figyelmen kívül hagyni. Természetesen a Bahart kiemelten kezeli a sajtó érdeklődését. Magánvéleményeket nem veszünk alapul.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik