Belföld

Elzavarták a boltosokat a Bálnából, mert Orbán ott fogadja a kínai miniszterelnököt

A legmagasabb biztonsági intézkedések miatt vasárnap éjfélig mindenki hagyja el az autójával a Bálna mélygarázsát. Ezt az üzenetet kapták az üzemeltetéstől a Duna-parti Bálna parkolójában parkoló autósok péntek délután öt órakor.

Az üzenetben azt írták, a bérleteseknek is menniük kell, aki nem megy, annak elszállítják az autóját. A mélygarázs kedd reggel fog újra megnyitni. Később pedig a boltosokkal is közölték, hogy hétfőn nem nyithatnak ki.

Azt nem mondták, hogy miért, de a legmagasabb biztonsási intézkedésekből ki lehet találni, hogy komoly látogató miatt zárják majd le a Bálnát. A háttérben a boltosoknak azt mondták, hogy Orbán Viktor itt tart majd fogadást a hétfőn idelátogató kínai miniszterelnök számára. 

Lázár János már korábban bejelentette, hogy idelátogat a kínai miniszterelnök, de nemrég azt is megírtuk, hogy az Andrássy úton már elkezdték lehegeszteni a csatornafedeleket Li Kocsiang látogatása miatt.

A TEK tájékoztatása szerint 2017 november 26-án 06:00 órától a szükséges ideig, de legkésőbb 2017 november 29-én 14 óráig az I. és az V. kerületben biztonsági intézkedéseket rendelnek el.

A bálna boltosai egyébként azt mondták, eddig ilyen nem történt. Korábban is voltak fideszes események a bálnában, de akkor korábban szóltak nekik, hogy nem nyithatnak ki.

A választások időpontját nem két nappal előre mondják meg.

– mondta egyikük. A lezárás okával kapcsolatban elküldtük a kérdéseinket a TEK-nek is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik