Belföld

A hegyekben akár 4 centis hó is lehet, riasztást adtak ki a szél miatt

Eső, hó és napsütés is várható.

Hétfőn felhőátvonulásokra, hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk, emellett futó zápor, hózápor kialakulhat. A nyugati, északnyugati szél az Észak-Dunántúl, a főváros és a Dél-Alföld térségében többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul. Késő estére -2 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet, főleg északkeleten lehet fagy – írja a Kiderül.hu.

A hétfő éjfélig érvényes figyelmeztető előrejelzés szerint a Dél-Dunántúlon helyenként előforduló sűrű köd délelőtt feloszlik. Észak, északnyugat felől több hullámban (napközben már kevesebb helyen) várható záporos, vegyes csapadék.

Az eső mellett havas eső, jég- vagy hódara, illetve hó is előfordulhat.

A magasabban fekvő helyeken (kb. 300-350 méter felett) a lehulló hó (jellemzően lepel – 4 centi) hosszabb-rövidebb ideig megmaradhat. Kora délelőttig síkvidéken (leginkább északkeleten) sem lehet kizárni 1 centis átmeneti hóréteget. Hétfő késő estétől, éjféltől északnyugat felől újabb vegyes csapadék kezdődik (az eső mellett havas eső, hó). Hétfőn az Észak-Dunántúlon, illetve a középső országrészben helyenként viharos lökések kísérik az északnyugati szelet.

Elsőfokú riasztás, figyelmeztetés

Sopron és a Fertő térségében, illetve a hegyvidéki területeken egy-egy 70-75 km/h körüli lökés is lehetséges. Emiatt elsőfokú, citromsárga  figyelmeztetés érvényes Győr-Moson-Sopron megyére, illetve riasztás a megye néhány járására.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedden erősen felhős, borult lesz az ég, a Dunántúl délnyugati harmadán szakadozhat fel időnként kissé a felhőzet. Többfelé várható eső, hajnalban, reggel a Budapest-Debrecen vonaltól északkeletre havas eső, hó is. Napközben vegyes halmazállapotú csapadék még az Északi-középhegység térségében lehet. A délnyugati, nyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 9 fok között alakul, de a nyugtai, délnyugati határvidéken 10, 11 fok is lehet.

Szerdára várhatóan megszűnik a csapadék, több helyen kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul. Napközben általában 7-13 fokig melegszik a levegő, de az északkeleti felhős részeken csak 4-7 fok lehet.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik