Belföld

Feladták magukat a körözött Fradi-szurkolók

A Budapesti Rendőr-főkapitányság súlyos testi sértés és csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt nyomoz, mert november 4-én a Groupama Arénában két szurkolót úgy megvertek, hogy egyikük súlyos, a másik könnyű sérülést szenvedett. A klubvezetéssel folytatott hosszú tárgyalások után a Fradi-tábor kemény magja visszatért a stadionba a november 4-ei FTC-DVSC (2-1) bajnokin, de a meccs szünetében verekedés tört ki a Fradi-drukkerek között és késelés is történt.

Két férfit már a meccs másnapján gyanúsítottként kihallgattak és őrizetbe vettek. Ellenük a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Később sikerült beazonosítani még 18 verekedő szurkolót. Közülük tizennégyet kedden este elfogtak, négy ember ellen pedig elfogatóparancsot adta ki. Ők szerdán feladták magukat. A gyanúsítottak közül 10 embert őrizetbe vettek. Előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Mutatunk egy videót a fradista szurkolói balhéról
Repültek a szemeteskukák a szünetben kitört verekedésben. Hárman sérültek meg.

Az MLSZ úgy döntött, hogy az FTC-nek ezért hárommillió forint büntetést kell fizetnie, a következő három bajnokin öt szektort zárva kell tartania. Az FTC vezetői szerint előre megszervezett, tudatos támadás, bűncselekmény történt a labdarúgó-mérkőzés szünetében, arra nem lehetett felkészülni. A klub jelezte, az összes érintett szurkolói kártyáját felfüggeszti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik