Belföld

Egyszerűbbé válik a céges sofőrök élete (x)

Az Arval új telemetria szolgáltatásával kiváltható a fuvarlevél, de a rendszer segíthet az autóbalesetek megelőzésében is.

Régóta várt fejlesztést vezetett be az Arval a magyar flottapiacon

Az Arval flottakezelő bemutatta saját fejlesztésű komplex telemetria szolgáltatását, amely jelentősen egyszerűsíti a flottamenedzserek munkáját, de hasznos és időtakarékos megoldás a sofőrök számára is. A rendszer átlátható, könnyen kezelhető felületén keresztül nyomon követhető a flotta aktivitása, beleértve a sofőrök vezetési stílusát. A szolgáltatás nyújtotta lehetőségeket a felhasználók számítógépen és mobileszközökön egyaránt megtekinthetik.

Az Arval Active Link régóta várt fejlesztés a magyar flottapiacon, hiszen részletes betekintést nyújt a flotta aktivitásába. Az autókba telepített eszközeiök által szolgáltatott, azonnal elérhető adatok révén a flottamenedzserek pontos információt kaphatnak:

–       az autók valós futásteljesítményéről,

–       az autók üzemanyag-fogyasztásáról,

–       az autók átlagos széndioxid-kibocsátásáról,

–       az utazások időtartamáról,

–       az egyes gépjárművek kihasználtságáról,

–       és a járművezető egyéni vezetési stílusáról.

A rendszerrel a teljes flotta alflottákra bontható, amelynek révén reálisabb kép kapható az üzemanyag-fogyasztásról, illetve átláthatóvá válik a járművek használata, az üzleti- és magánutak aránya. Az Arval Active Link emellett folyamatosan figyeli a sofőr vezetési szokásait is, majd az adatok alapján pontrendszerben minősíti a gépjárművezetőket. Ez különösen fontos, az Arval tapasztalatai szerint ugyanis a közúti balesetek egy része a vezetői morálra és a sofőr saját képességeinek helytelen megítélésére vezethető vissza.

„Az Arval Active Link felismerhetővé teszi a helytelen vezetési szokásokat, illetve az akár balesetveszélyes sofőri attitűdöket – tette hozzá Kovách Kristóf, az Arval értékesítési igazgatója. Ezáltal hatékonyabban szervezhetők vezetéstechnikai tréningek, továbbá csökkenthető az autó használatának környezeti terhelése és üzemanyag fogyasztása is.”

Az alaprendszer 3 opcionálisan választható almodullal is kiegészíthető:

·         Az Active Journey elsősorban a sofőröknek kedvez, és akár fuvarlevél kiváltására is alkalmas riportok készíthetők vele.

·         Az Active Routing valós időben mutatja meg a járművek helyzetét és státuszát, ezzel elősegítve a működési hatékonyság növelését.

·         Az Active Sharing a kulcsos autók használatának menedzselésében és visszakövetésében nyújt segítséget a hozzá tartozó kártyaleolvasó révén.

További információ: www.arval.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik