Belföld

Tömegbaleset a BAH-nál – Óvadékért cserébe kiengedték a felelőst

Már nincs előzetes letartóztatásban a BAH- csomópontnál, szeptemberben történt tömegbaleset kapcsán meggyanúsított moldáv sofőr – tudta meg a 24.hu a Fővárosi Törvényszéktől. Megkeresésünkre közölték: a férfi kifizette az óvadékot, és azóta is szabadlábon védekezik.

Ahogy arról beszámoltunk, a külföldi sofőrt szeptember 8-án csukták le a szökés, elrejtőzés veszélye miatt. A bíró  akkor úgy döntött, a sofőrt óvadék ellenében  – négymillió forintért –  engedhetik. Az ügyészség fellebbezett, de mint most kiderült, másodfokon is jóváhagyták a döntést.

A tragikus baleset még szeptember 6-án történt, egy kocsi és egy kisbusz ütközött össze nem sokkal 5 óra előtt a BAH-csomóponti felüljárón. Utóbbi jármű az ütközés erejétől az oldalára borult, kilenc utasát a tűzoltók szabadították ki a hátsó ajtón keresztül. Egy férfi életét vesztette, ő az autóban ült. A kocsi másik utasa a roncsok közé szorult, de őt is kiszabadították.

Fotó: police.hu
Már tíz sérültről tudni a BAH-csomópontnál - fotókon a tragédia helyszíne
Közülük hárman súlyos állapotban vannak. A karambolban egy ember meghalt, ő a helyszínen életét vesztette.

A 24.hu akkor úgy értesült, a gyanúsított vélhetően elaludt a volán mögött. Úgy tudjuk, a jármű  ráadásul túl gyorsan ment, és amikor vezetője elbóbiskolt, átsodródott a másik sávba.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik