Belföld

Felakasztotta, gúzsba kötötte és kínozta egyéves mostohafiát egy pápai férfi

Nem tudta elviselni, hogy más az apja, ezért válogatott kínzásokkal keserítette meg élettársa alig egyéves gyermekének életét a 39 éves G. Róbert, akit a Pápai Járásbíróság öt rendbeli kiskorú veszélyeztetése és testi sértés bűntette miatt ítélt három év négy hónap börtönre – számolt be a veol.hu.

A férfi 2012-ben kötötte össze életét az asszonnyal, akinek előző kapcsolataiból már több gyermeke is született. Az egyéves kicsit a férfi 2013 februártól szeptemberig bántalmazta, ekkor szembesültek a történtekkel a gyermekjóléti szolgálat munkatársai.

„Nehogy garázdálkodjon!”

Az elítélt férfi, mikor hazaért a munkából, ezzel az indokkal parancsolta az ágyába a kisfiút, amit nem hagyhatott el, nem játszhatott és az udvarra sem vitték ki. A kegyetlen mostohaapa nem engedte pihenni a gyermeket, vezényszavakkal parancsolt neki és megtiltotta, hogy védekezzen, ha bántják.

Tavasszal már az ágya matraca alá fektette a gyereket vagy a kezét a rácshoz kötötte úgy, hogy a pici nem tudott leülni. A veol.hu szerint arra is volt példa, hogy hasra fektette, majd a kezeit és lábait összekötözte – húsz percet kellett ebben a pózban eltöltenie.

A fiúcska nem kapott főtt ételt, a férfi többször megszorongatta úgy, hogy elkékült az arca. Volt, hogy kávéval, kólával öntötte le a gyereket. Egyszer fordítva adott rá egy pulóvert és a csuklyánál fogva felakasztotta. Egy másik alkalommal a kiságy egyik rácsát kivette, majd a többi közé beszorította a kicsi fejét, akinek ettől bevérzett a füle.

A bántalmazást a gyermek testvérei is végignézték, az édesanya pedig nem lépett közbe, sőt, átment a másik szobába, hogy ne kelljen látnia a történteket. Később levelet írt az igazságügyi pszichológus szakértőnek, amelyben védelmébe vette a párját.

A rendőrség akkor lépett közbe, mikor a háziorvos több sérülést is észlelt a picin. Őrizetbe vették a férfit, aki rá nem sokkal már szabadlábon védekezhetett. Több gyereket is elvettek a pártól ideiglenesen.

A Veszprémi Törvényszék helyben hagyta a mostohaapa ellen hozott ítéletet. Élettársát kiskorú veszélyeztetése miatt három évre felfüggesztett két év szabadságvesztéssel sújtották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik