Belföld

Narancssárga a veszélyjelzés – nagy eső jön

Kedd éjfélig érvényes a figyelmeztető előrejelzés.

Éjszaka délnyugat felől egy kiterjedt csapadékzóna éri el a Dunántúlt, ahol kedd éjfélig sokfelé kell számítani ismétlődő esőre, záporra. A Dunántúl nyugati felén 24 óra alatt akár 30 milliméter csapadék is eshet, de lokálisan, intenzívebb csapadékgócokban – nagyfokú bizonytalanság mellett – akár ennél több, 50-60 milliméter csapadék is összegyűlhet.

Megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Az ország nagy részén túlnyomóan borult lesz az idő. A Tiszántúlon némi napsütés is lehet, de délután már keleten is többfelé lehet zápor, zivatar –  írja a Kiderül.hu.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 19 fok között alakul, de a Tiszántúlon még 20, 24 fok is lehet.

Kedden a nap második felében a délkeleti, keleti régióban elszórtan zivatarok alakulhatnak ki, lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (15-20 mm) és viharos szél (>60 km/óra) kíséretében.

A nagy esők miatt másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést adtak ki Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére (24 óra alatt több mint 30 mm csapadék hullhat), míg Komárom-Esztergom, Somogy és Veszprém megyében elsőfokú (citromsárga) a veszélyjelzés (24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat). 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik