Belföld

Két napig haldoklott egy budapesti hostelben egy agyonvert új-zélandi férfi

Megírtuk, hogy Budapesten vert halálra egy új-zélandi férfit egy ausztrál.

A 26 éves ausztrál a vád szerint tavaly márciusban egy budapesti belvárosi hostelben olyan súlyosan bántalmazott egy új-zélandi állampolgárságú férfit, hogy az két nappal később, az elszenvedett sérülések szövődményeibe belehalt.

A vádirat szerint az ausztrál állampolgárságú vádlott 2016 márciusában turistaként lakott a VI. kerületi hostelben. 2016. március 24-én este a vádlott szórakozni ment, majd onnan másnap hajnalban, erősen ittas állapotban tért vissza a szálláshelyre, ahol ittasságából adódóan agresszívan viselkedett.

A hostelben szintén turistaként tartózkodó, új-zélandi állampolgárságú sértett a vádlott viselkedését szóvá tette, ami miatt a két férfi között szóváltás alakul ki. A sértett ezután felhagyott a vitával és félrevonult a hostel egy másik helyiségébe.

A vádlott azonban utána ment, és először provokálni kezdte őt, majd amikor a férfi felállt a székéről, a vádlott többször meglökte őt a mellkasán, ezután pedig megütötte, majd a nyakát szorította. A sértett a bántalmazás miatt a földre esett, majd miután sikerült felállnia, a vádlott ismét többször megütötte őt úgy, hogy a sértett hanyatt esett és a fejét a padlózatba ütötte.

A vádlott ezután sem hagyott fel a bántalmazással; a kis idő múlva ismét felállni igyekvő, védekezni próbáló férfit újból többször megütötte.
A sértett végül nagy nehézségek árán felállt a földről, és az emeleten lévő szobájába ment, ahol az ágyába feküdt.

A vádlott is a szobájába ment, de a korábbiak miatt még mindig feldúlt állapotban volt, ezért úgy döntött, hogy megkeresi a sértett szobáját és őt tovább bántalmazza. Elindult és végigjárta a folyosói szobákat, majd végül megtalálta a sértettet, aki egy emeletes ágy alsó részén, betakarva feküdt. A vádlott először ismét veszekedni kezdett vele,

majd az emeletes ágy felső ágyának szélébe kapaszkodva az alsó ágyon fekvő férfi fejét megrúgta.

A hostel egyik lakója ekkor közbelépett, megakadályozta a sértett további bántalmazását és a vádlottat kivitte a szobából.

Az új-zélandi férfi a bántalmazás során elszenvedett sérülések és az azokkal összefüggő szövődmények miatt

két nap múlva, 2016. március 27-én éjjel a szobájában, az ágyában fekve meghalt.
A Fővárosi Főügyészség az ausztrál férfival szemben emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

A Fővárosi Főügyészség az elkövetés után a terhelt előzetes letartóztatására tett indítványt, amit azonban a bíróság elutasított és vele szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el; a vádlott jelenleg is ennek a hatálya alatt áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik