Belföld

Szél Bernadettet javasolják az LMP miniszterelnök-jelöltjének

Kőkemény korrupcióüldözést ígért a párt társelnöke, aki szerint a jövő évi választás koránt sincs lejátszva.

Szél Bernadettet ajánlja az LMP miniszterelnök-jelöltjének a párt országos elnöksége. Ezt szeptember 30-án a kongresszusnak is el kell fogadnia, de az előzetes visszajelzések pozitívak – mondta el a politikus az ATV hétfő esti műsorában.

Kifejtette: pártja mindenkivel együttműködik, aki a kormányváltásban érdekelt,

de azokkal nem, akik az elmúlt 30 év hibáiból nem tanultak.

Ha folytatódik az a tesze-toszaság és feszültségkeltés, ami ellenzéki oldalról megfigyelhető, a 2018-as választás elúszik azok számára, akik választást szeretnének – vélekedett. Szerinte, ha ki akar az ország kerülni a kátyúból, teljesen új irányvonalra és megközelítésekre van szükség a politikában.

Úgy látja, a kormány az égvilágon semmit nem kormányoz 2014 óta, viszont minden lehetőséget megragadnak, hogy még mélyebbre tolják Magyarországot a politikát körüllengő kommunikációs válságban. Eközben az ellenzék azzal van elfoglalva, hogy milyen konstrukcióban álljon a rajtvonalhoz, pedig a verseny már régóta zajlik.

Szél Bernadett szerint a választók olyan embert akarnak látni a hatalom közelében, akiben megbíznak, aki nem verte át őket és fel tudja mutatni azt az erőt, ami az ország irányításához szükséges. Azt gondolja, hogy

a jövő évi választás még koránt sincs lejátszva, ezt csak azok mondják, akiket csak a saját helyük érdekel.

Egy politikai erőnek azt kell bizonyítani, hogy képes az ország kormányzására – mondta az LMP társelnöke, hozzátéve: nem füstös kis szobákban és kávézókban kell egyeztetni, hanem álljanak ki az ellenzéki erők a választók elé, és mondják el, mit kezdenének az országgal. A választóknak azt javasolta: nézzék meg, hogy ezt olyan ember mondja-e, aki többször visszaélt a bizalmukkal, vagy olyan, aki megmutatta, hogy képes keményen dolgozni.

Szerinte a magyar politika azért van ilyen helyzetben, mert nincs vita, a Fidesz ebből kivonja magát. Azt mondta, nem fordulhat elő újra, hogy bárki úgy kérjen bizalmat a választásokon, hogy jószerével programja sincs, le kell szokni arról, hogy biankó csekket kérjenek a választóktól.

Kitért arra, hogy az LMP jelentős forrásokat juttatna az egészségügybe és az oktatásba, emellett kőkemény korrupcióüldözést is ígér, aminek eredményeként azok, akik most irányítanak, többé nem a kényelmes autóikból szemlélnék az országot. A műsorvezető kérdésére Szél Bernadett kitért arra, hogy Orbán Viktor fiatalabb volt nála, amikor miniszterelnök lett, és arról is beszélt, hogy az emberek az összes politikust „úgy utálják, ahogy vannak”, emiatt sok dolgot rendbe kell tenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik