Belföld

Megvertek egy nőt a Kálvin téri aluljáróban – őt keresik

Egy, a Kálvin téri aluljáróban, májusban történt támadás kapcsán tett közzé felhívást a rendőrség kedden. Egy férfit keresnek – mint írták – a bűncselekménnyel összefüggésben.

Azt közölték, hogy egy férfi május 11-én 12 óra 45 perc körül keveredett szóváltásban az aluljáróban lévő étkezde egyik eladójával – egy férfival – és egy arra járó nővel. Utóbbit bántalmazta is, majd elhagyta a helyszínt.

A rendőrök egy 40-45 év körüli, körülbelül 175-180 centiméter magas, kopasz férfit keresnek, aki a bűncselekmény elkövetésekor sötétkék pulóvert, fekete nadrágot és cipőt viselt. A térfigyelő kamera rögzítette őt:

Fotó: police.hu

A rendőrség az ügyben garázdaság vétsége miatt nyomoz – egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 és a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A bántalmazásról májusban már beszámolt a 444.hu. Azt írták, a pizzéria egyik alkalmazottja angolul szólított meg egy vendéget, aki ezen annyira felháborodott, hogy ordibálni kezdett vele, és mocskos migránsnak nevezte. Egy arra járó fiatal nő odament és azt kérte, ne beszéljen így a fiatalemberrel, aki véletlenül nézhette turistának. A támadó ekkor a nőt kezdte gyalázni, aki felé előbb fejelő mozdulatot tett, majd erősen megütötte, a szemüvegét is leverte a fejéről.

A megtámadott nő a Facebookon azt írta: a férfi azt üvöltötte a pizzéria dolgozójának, hogy „te mocskos migráns, ez az én hazám, Magyarország a magyaroké, a saját országomban nem vagyok turista”. A támadó a nő leesett szemüvegét is arrébb rúgta. A térfigyelő kamerák rögzítették a történteket, a bántalmazott nő feljelentést tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik