Belföld

A CT-botrány utóhatásai: beolvadás, nyugdíjazás?

Októbertől megszűnhet az ország legkomolyabb szívgyógyászatának önállósága.

A Népszava úgy tudja, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet már ősszel az Egyesített Szent István-Szent László Kórház része lehet. A lap információi szerint a részletekről augusztus 15-ig dönt Balog Zoltán miniszter, és ha áldását adja a koncepcióra, megszülethet a Dél-pesti Centrum (amelybe beolvadna a hematológiai, az immunológiai, és a traumatológiai intézet is), amelynek vezetői posztjára pályázatot írnak ki.

A kormány ugyanakkor még nem hagyta jóvá az Egészséges Budapest Program 700 milliárdos koncepcióját, amelynek döntéselőkészítő anyaga csak augusztus végén, vagy ősszel kerülhet a kabinet elé.

A kardiológiai intézet beolvasztását Mészáros János helyettes államtitkár csaknem egy hónapja, néhány nappal a CT-botrány kirobbanása után, kezdeményezte – írja a Népszava, amely úgy tudja, a főigazgató mostanra nyugdíjazását kérte. (A lap kereste Ofner Pétert is, de hiába.)

Főigazgató: a CT sem mentette volna meg a 12 éves kislány életét
Az Országos Kardiológiai Intézet vezetője elmondta, mit jelent, ha valakit nyitott mellkassal szállítanak.

Az ellátórendszer átalakításával kapcsolatban június végén jelent meg két kormányhatározat, de egyiknek sem volt része a Dél-pesti Centrum októberi elindítása, arról Cserháti Péter miniszteri biztos egy zártkörű sajtóbeszélgetésen is csak annyit mondott, a Haller úton épül fel, a Fiumei úti baleseti intézetet integrálják a Szent István és Szent László kórházzal és az Országos Kardiológiai Intézettel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik