Belföld

Vérző keze buktatta le a reptéri csomagokban turkáló férfit

Fura jelenséget tapasztalt pár napja egy nő: a reptéren feladott csomagját kibontva vérfoltokat talált a ruháján és a többi dolgán. A rendőrség most kihallgatta a rakodómunkásokat.

A 444 írta meg néhány napja, hogy egy olvasójuk véresen talált rá a ruháira a bőröndjében, nem sokkal később pedig egy másik olvasójuk is jelezte, hogy hasonlóképpen járt. A rendőrség közleményéből most kiderül, mi és hogyan történt pontosan.

Augusztus 3-án egy magyar állampolgárságú nő Budapestről Londonba utazott repülővel, írja a rendőrség. Az angol fővárosban található lakóhelyén a poggyászként feladott bőröndjét ellenőrizve észlelte, hogy arról hiányzik a lakat. A táskát kinyitva a nő azt tapasztalta, hogy a bőrönd tartalmát valaki átkutatta és – noha az értékei közül semmi nem tűnt el – a ruházata, illetve a szállított holmija véres lett.

A nő feljelentést nem tett, panaszát a londoni repülőtéren jelezte.

Az esetről a magyar sajtóban több híradás is megjelent. Mivel a történtek alapján bűncselekmény elkövetésének gyanúja volt megállapítható, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság hivatalból nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

A nyomozók előbb közösségi oldalon, majd telefonon felvették a kapcsolatot a sértettel, akit meghallgattak. A nő elmondása alapján azonosították a járatot és adatgyűjtést végeztek az aznapi rakodómunkások között. A rendőrök megállapították, hogy a londoni járatra négy férfi végezte a poggyászok felpakolását,

egyikük keze pedig sérült volt és vérzett is.

A beszerzett információk alapján vasárnap lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki a 46 éves Sz. Jánost, aki az eljárás során szabadlábon védekezik.

Kiemelt kép: Getty Images/Oli Scarff

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik