Belföld

Szijjártó kirúgta a hajtépő fotóst

A férfi nem kap több munkát a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól.

A fotós Tusványoson a hajánál fogva rántotta le a földre az Orbán Viktort kifütyülő nőt. Korábban dolgozott a csíkszeredai magyar konzulátusnak (felesége a konzul sajtósa), de a történtek miatt a külügyminisztérium a jövőben nem tart igényt a munkájára. A Hír TV kérdésére ezt maga a miniszter jelentette be. Szijjártó Péter azt mondta: nem kap több munkát a külügytől a férfi.

Nem fogjuk a továbbiakban foglalkoztatni, ez teljesen egyértelmű. Amit az említett személy tett, az az én számomra teljes mértékben elfogadhatatlan, úgyhogy a konzulátus természetesen a jövőben nem fogja alkalmazni semmilyen munkára.

Vállalhatatlannak nevezte a fotós tettét a 2006-os budapesti tüntetéseken bántalmazott Révész Máriusz is.

Egy férfiember nem rángatja, nem pofozhat meg egy hölgyet. […] Szerintem nagyon rossz irányba megy a magyar politika akkor, amikor ilyen divattá vált, hogy sípokkal megzavarunk bizonyos rendezvényeket.

A fideszes politikus szerint a jövőben is történhet hasonló. A kerékpározásért felelős kormánybiztosnak mindkét oldalról ez a véleménye.

Ráadásul az a helyzet, hogy aki ezt teszi, az mindig vállalja a kockázatot, hogy vele valami történni fog, ugyanis elmennek az emberek, utaznak több ezer kilométert, hogy Orbán Viktort, Gyurcsány Ferencet, bárkit meghallgassanak, és a sípoló ember – egyébként nem a szónokot zavarja, mert az ki van hangosítva, az nem hall semmit –, hanem a körülötte álló húsz-harminc embert.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese sem a nő fütyülését, sem az őt lerántó férfi tettét nem tartja helyesnek. Gulyás Gergely a provokációt és az erőszakot is elítéli, ugyanúgy, mint Ungváry Krisztián hasonló akciójánál, amikor a történészt verték meg tavaly október 23-án.

Ungváry Krisztián: Nincs semmi bajom, egy gyáva ember oldalról megütött
A történész azt írja, veréssel nem fogja soha senki elrettenteni.

Kósa Lajos korábban provokációnak nevezte a sípolást, köszönetet mondott azért, hogy a nőt a “kimentették a tömegből”. Szerinte a provokáció veszélyes, mert erőszakot szülhet, és egy sportmérkőzéseken is provokációnak minősül, ha valaki az egyik csapat mezében jelenik meg a másik csapat szurkolótáborában.

“Tusványoson én vagyok otthon, nem Orbán Viktor”

Ezt már a kormányfőt kifütyülő Ladó Andrea mondta a Hír Tv-ben. Bár korábban Orbán legnagyobb rajongója volt, csalódott. Tusnádfürdőn Orbán Viktor 2010 utáni politikája ellen tiltakozott. Nem tetszik neki, hogy a kormányfő az embereket, az erdélyi magyarokat, tusnádfürdői hallgatóságát használja díszletnek, miközben saját magát fényezi.

A biztonságérzetünkre apellál, megment minket, közben nyugodtan lehet lopni.

Akciót hirdetett, hogy ne egyedül fütyülje ki Orbánt, de azt tapasztalta, hogy az emberek nem mertek fütyülni, pedig Medgyessy Péternél még megtették. Ladó Andrea szerint mindennap van olyan, ami felháborító. Hosszan sorolta is, majd felidézve a történteket azt mondta, addig akart fütyülni, amíg ki nem veszik a sípot a kezéből. Nem félt és nem haragszik senkire. Elfogadja, hogy provokátornak tartják, de nem Soros-bérenc. Az eset óta nem kapott fenyegetést, csak azt mondták neki, hogy „hasznos idióta”.

Hajánál fogva vitték földre az Orbánt kifütyülő nőt
Egy férfi belerúgott, egy biztonsági őr pedig hátracsavarta a kezét és elvezette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik