Belföld

Az erőszakért nem, de a sorosozásért perel a Tusványoson megrángatott nő

Ladó Andrea azt mondta: Orbán Viktor legnagyobb rajongója volt, amíg nem fordult az oroszok felé.

„Az nem lehet, hogy Orbán zavartalanul ismét elmondhassa a hülyeségeit” – mondta a székelyudvarhelyi uh.ro portálnak Ladó Andrea, aki Tusnádfürdőn kifütyülte a magyar miniszterelnököt. Emlékezetes: Borbáth Áron fotós, a csíkszeredai magyar konzulátus sajtósának férje hajánál fogva a földre rántotta, majd egy biztonsági őr a kezét hátracsavarva vezette ki a lövétei származású, Budapesten szoftverfejlesztő informatikusként dolgozó nőt.

Hajánál fogva vitték földre az Orbánt kifütyülő nőt
Egy férfi belerúgott, egy biztonsági őr pedig hátracsavarta a kezét és elvezette.

Ladó Andrea elárulta, az verte ki nála a biztosítékot, hogy a magyar állam tulajdonában lévő RDE Harghita Kft. szemétlerakójából származó csurgalékvíz szennyezi Székelyföldet. Erre, illetve a szennyező vállalat vezérigazgatójára, Koszta Attilára utalt molinóján a Coca-Cola logójára hajazó „Costa-Cola” felirat. A szennyezésről többek közt itt írt az uh.ro.

A nő egész héten a tiltakozó akciót tervezte, éjszakánként nem aludt, azt mondta, a kialvatlanság miatt volt zavarban, amikor a tévések és videósok kérdezgették. Tiltakozó Facebook-eseményt is hirdetett, de senki nem jelentkezett támogatóként, ehelyett megfenyegették.

Én voltam Orbán Viktor legnagyobb rajongója, míg az oroszok felé nem fordult

– mondta Ladó Andrea, aki kifejtette, hogy az Erdoganhoz való közeledés, vagy az állami vagyon haveroknak való kijátszása sem tetszett neki. Csak a vasárnapi zárvatartással értett egyet, de szerinte azt se alkalmazták megfelelően, és pont olyan hirtelenséggel, előzetes társadalmi egyeztetés nélkül vonták vissza, mint ahogy bevezették.

A Nagy Imre temetésén tartott beszéde miatt csodálta a miniszterelnököt, de úgy érezte, azután elkezdett minden visszarendeződni. „Gondold el, hogy ott van ez a csávó, aki hirdeti a nyugati eszméket, és egyszer csak hátat fordít nekik” – mondta. Szerinte Orbán Viktor elárulta azokat, akik a szabadságért küzdenek a világban, ő vétózta meg azt az EU-nyilatkozatot is, ami Kínát elítélte volna az ellenzékiekkel való bánásmódja miatt. „Ha az ember csalódik, akkor jobban tiltakozik” – jelentette ki.

Ladó Andrea azt mondta, az erőszakért nem perel, azért viszont igen, hogy Soros György fizetett provokátorának nevezték a kormánypárti politikusok.

Bizonyítsák be, hogy Soros fizetett nekem!

– mondta, hozzátéve, hogy akciójára a saját pénzét költötte. Azokra a vádakra, hogy kommunista, gyurcsányista, MSZP-s lenne, azt mondta, egy pártban sincs benne, de szeretne belépni az LMP-be, mert velük ért egyet. Ennek viszont nincs köze ahhoz, hogy kifütyülte Orbánt, azt azért tette, mert fel van háborodva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik