Belföld

Újabb plakátkampányt indít a kormány

A nemzeti konzultációban felmerült témák mentén új kampányt indít a kormány, ennek részeként új közterületi plakátokat is közzétesz – mondta el Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Magyar Időknek.

A lap pénteki számában megjelent cikkben az államtitkár kifejti, hogy bár a konzultáció lezárult, az abban foglalt kérdésekről továbbra is intenzív vitákra számít a kormány. Mindenekelőtt az illegális bevándorlás, ezzel együtt a betelepítési programok kérdésében várhatók komoly viták. Hozzátette: a 99 százalékos egyetértés mindenesetre erős politikai támaszt jelent majd a tárgyalásokon.

Megkérdezték Orbánt, hogyan ellenőrizhető, hányan küldték vissza a konzultációt
A miniszterelnök hivatala szerint a konzultáció sikerét az mutatja, hogy soha nem látott számban vettek részt benne a magyarok.

Kitért arra, hogy a plakáttörvény vitájában volt olyan javaslat, amely a kormánynak is megtiltotta volna a plakátok közzétételét kampányidőszakon kívül, az ellenzéki pártok azonban egységesen elvetették ezt az előterjesztést, így a kormány a jövőben is él majd a közterületi plakátolás lehetőségével. Ezen a téren most már minden szereplőre egyenlő feltételek vonatkoznak – tette hozzá.

Dömötör Csaba a Magyar Időkben emlékeztetett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az Álljunk ki Magyarországért! országjáró rendezvénysorozat keddi záróeseményén a nemzeti konzultáció eredményéről azt mondta: a válaszadók gyakorlatilag teljes egyetértésben kimondták, hogy a magyarok nem akarják átengedni az irányítást Brüsszelnek.

Orbán: Nem fogjuk hagyni, hogy Soros nevessen a végén
A Fidesz-frakció a Bálnában zárja a nemzeti konzultációt és a politikai évadot. A miniszterelnök bevallotta: nem mondhat fejből beszédet. Percről percre.

A kormányfő többek közt arra hívta fel a figyelmet, hogy Európa egységét ma az illegális bevándorlás mellett az feszegeti, hogy Brüsszel Európája vagy a nemzetek Európája felé tartunk. A kormányfő kiemelte: Európa jövőjéről csak Európa dönthet, ezen az Európán pedig mi nem Brüsszelt és az európai vezetőket értjük, hanem az európai polgárok közösségét.

Az új kampányhoz új tv spot is készült, íme:

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik