Belföld

LMP: Gyurcsány viselje a Sukoró-ügy következményeit

Hadházy Ákos (Array)
Hadházy Ákos (Array)

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek viselnie kell a politikai következményeket a 2008-as sukorói telekcsere ügyében hozott jogerős döntés után – közölte Hadházy Ákos, az LMP társelnöke csütörtökön.

Ahogy mi is megírtuk, csütörtökön jogerős ítéletet hirdetett a Kúria a sukorói telekcsere ügyében – Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egykori vezetőit három, illetve két és fél év letöltendő börtönre ítélték.

Sukoró-ügy - Börtönbe küldik Tátraiékat
Három illetve két és fél év letöltendő - ennyit kaptak.

A politikus közleményében arra emlékeztetett, hogy Sukoróval kapcsolatban még a párt akkori társelnöke, Schiffer András jelentette fel Gyurcsány Ferencet és ugyan az ügyészség megszüntette az eljárást, a volt miniszterelnöknek viselnie kell a politikai következményeket.

A sukorói ítéletre Gyurcsány Ferenc Facebookon reagált, ahol azt írta: Tátrai és Császy ártatlanok, „a nyomozó ügyészek, az elmarasztaló ítéletet hozó bírák a bűnösök”.

Gyurcsány szerint ártatlanokat zártak börtönbe Sukoró-ügyben
A volt miniszterelnök bosszú helyett tisztességes igazságszolgáltatást ígér.

Az ellenzéki párt elkeserítőnek tartja, hogy az elszámoltatás nem vezetett semmilyen eredményre és egyértelmű, hogy “a rendszerpártokat” csak ellenzékben zavarja a korrupció, kormányon már sokkal megengedőbbek magukkal és ellenfeleikkel is. Az LMP szerint ezt bizonyítja az, hogy a kormány a paksi beruházásért felelős miniszter eskütételén az Országgyűlés páholyában látta vendégül Kocsis Istvánt, aki ellen jelenleg is eljárás folyik hűtlen kezelés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik