Belföld

Gerendai nem érti, miért akarnák lebetonozni a Budapest Parkot

Szerinte finanszírozhatatlan többletköltséggel járna, hogy a szezonon kívül parkoló működjön a szórakozóhely területén.

Értetlenül áll a Budapest Parkot üzemeltető Gerendai Károly azon felvetés előtt, hogy parkolót létesítsenek a népszerű szórakozóhely területén. A vállalkozó az MTI-nek azt mondta: 2019-ig van szerződésük a terület tulajdonosával, a fővárossal, és senki nem fordult hozzájuk a működésüket érintő hivatalos javaslattal, vagy kéréssel.

A P+R parkoló létesítését a ferencvárosi önkormányzat szocialista képviselője, Pál Tibor sulykolja. Vasárnap az Index idézte egy másfél évvel ezelőtti önkormányzati ülés jegyzőkönyvét, amely szerint Bácskai János, a kerület polgármestere azt mondta:

Azon leszek, hogy minél előbb parkolási övezet legyen a Budapest Park területén, még ha ez a fiatalság rovására is lenne.

Hétfőn Bácskai a 24.hu kérdésére már azt mondta, nem támogatja a javaslatot, és egyébként sincs sem szándéka, sem lehetősége, hogy a Budapest Park parkolóvá alakításáról döntsön.

Gerendai elmondta: hétfőn délután felhívta Tarlós István főpolgármester, és megnyugtatta, hogy nem akarják ellehetetleníteni a Budapest Parkot. Hozzátette: üzemeltetőként és bérlőként komoly infrastruktúrát alakítottak ki, amit alkalmanként visszabontani, lebetonozni, majd azt feltörni nehezen kivitelezhető lenne, és biztosan a szórakozóhely rovására menne.

 Az így adódó többletköltségek valószínűleg finanszírozhatatlanná tennék a Parkot

– mondta, hozzátéve, reméli, hogy az érintett döntéshozók belátják, hogy nem jó megoldás parkolót létesíteni ott, ahol már most is szinte csak parkolók vannak a szomszédos áruházak mellett, és ahol egy olyan szórakozóhely működik, amelyet rendszeresen tízezer ember látogat.

Szerinte elképzelhető, hogy valakinek szúrja a szemét a Budapest Park, de hozzátette: Pál a Budapest Park nyitása óta foglalkozik ezzel. Gerendai nem gondolja, hogy emögött ténylegesen megfontolt, komoly politikai szándék lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik