Belföld

Mészáros Lőrinc pogácsával vendégelte meg a tüntetőket

Szombat délután korrupcióellenes tüntetést szervezett Felcsútra Vágó Gábor és a Kellesz-Korrupcióellenes Szövetség. A színpad Orbán Viktor házánál volt, felszólalt Hadházy Ákos, az LMP, Juhász Péter, az Együtt, valamint Szabó Tímea, a PM politikusa is.

Orbán Viktor felcsúti házánál gyülekezünk, itt lesz a színpad is. Utána kisvasutazunk egyet, majd megnézzük Mészáros Lőrinc luxusvilláját is, ahol szeretnénk átadni valamit a tehetséges milliárdosnak

– mondta a 24.hu-nak Vágó Gábor ellenzéki aktivista, volt LMP-s képviselő a szombati tüntetésről, amit a kormányzati korrupció ellen szervezett a Kellesz-Korrupcióellenes Szövetséggel közösen.

Fotó: Berecz Valter

A felcsúti vonulás

Két órakor 2-300 ember gyülekezett erős rendőri biztosítás mellett Orbán Viktor házának kertje mögött, a Pancho Aréna parkolójában. A hangulat nyugodt volt, néha egy-egy tüntető „Börtönbe!” skandálásba kezdett, de nem nagyon követték a jelenlévők. Nagyon sok az újságíró és a rendőr, együtt talán többen is vannak, mint maguk a tüntetők.

Fotó: Berecz Valter

A tüntetők megkezdték a demonstrációt.

Fotó: Berecz Valter

Vágó Gábor Orbán Viktor házánál azt mondta, hogy azért vannak ott, mert sokaknak nem tetszik, hogy szétlopják az országot.

Magyarország nemcsak a Döbröginek öltözött Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor országa, hanem mind a 15 millió magyaré.

Megpróbáltak Mészáros Lőrinc fotójával ellátott játék papírpénzt adni a miniszterelnöknek, aki nem tudta átvenni az ajándékot, mert nem volt otthon.

A falubeliek fogadtatása vegyes volt, kiálltak a portájuk elé és kommentálták a vonulást. Volt, aki azt mondta, hogy Soros-bérencek, hazaárulók vesznek részt az eseményen, de volt olyan felcsúti néni, akinek tetszett a tüntetés, és nem érti, hogy lett ilyen gyorsan milliárdos Mészáros Lőrinc.

Fotó: Berecz Valter

Miközben a faluban több helyen, többek között a polgármesteri hivatalnál, a fenti képen látható, piros molinók fogadták a tüntetőket, Mészáros Lőrinc vállalkozó pogácsával és ásványvízzel vendégelte meg a tüntetőket a Kft.-je falun kívül eső telephelyén, a képviselőjén keresztül.

Fotó: Berecz Valter

A pogácsából alig ettek a tüntetők. Két ládát hoztak ki nekik, de mind megmaradt.

A tüntetésen részt vettek a Quaestor-károsultak, és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái is. Utóbbiak olyan nemzeti konzultációs íveket töltetnek ki az emberekkel, amelyekben azt kérdezik: ön kit utál legjobban.

A beszédek jócskán öt óra után kezdődtek a kisvasút felcsúti állomásán. Beszédet mondott Juhász Péter, az Együtt elnöke, Demeter Márta független országgyűlési képviselő, Horváth András, a Korrupcióellenes Szövetség elnöke, Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika társelnöke, Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, Törley Katalin a Tanítanék Mozgalomtól.

Fotó: Berecz Valter

Juhász Péter elmondta, szerinte Rogán Antal bűnöző, és minden olyan fideszes vezető is az, aki kiszolgálja a korrupciós kormánytörekvéseket. Vámos Csaba, a Magyar Munkavállalókért Mozgalom elnöke azt mondta, hogy ma Mészáros Lőrinc tisztességtelenül annyit keres óránként, mint egy átlagember becsületes munkával egy évben. Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szerint:

Ha Al Capone megbukott egy kis adócsalással, úgy a miniszterelnök is meg tud.

Szabó Tímea szerint 2018-ban igenis lehet kormányváltás, mert akár ebben a rendszerben is leváltható Orbán. Demeter Márta arról beszélt, hogy a korrupciós bűncselekményeknek nem szabad elévülnie. Elképesztő méretű korrupciós rendszert építettek ki Orbánék és a hozzájuk köthető klánok, de ez nem maradhat így örökké. Törley Katalin az oktatás folyamatosan csökkenő színvonalára hívta fel a figyelmet és arra, hogy mintha szándékosan butítaná el az embereket a kormány. Végül Horváth András volt NAV-alkalmazott buzdított mindenkit arra, hogy ne féljenek, és merjenek kiállni a NER rendszere ellen.

Demeter Márta, független országgyűlési képviselő. Fotó: Berecz Valter

A beszédek végére nagyjából ötven-nyolcvan tüntető maradt a helyszínen. A demonstráció hat óra után nem sokkal békésen lezárult. Vágó Gábor megköszönte a rendőröknek a biztosítást, és befejezettnek nyilvánította a korrupcióellenes tüntetést.

Fotó: Berecz Valter

A Fidesz szerint Soros

A kormánypárt közleményben reagált a tüntetésre. “A Soros-hálózat mindenhol s minden eszközt bevet, hogy nyomást gyakoroljon a magyar kormány bevándorlás-politikájára. Ahogy Brüsszelben, Budapesten, ma Felcsúton akcióznak. A tüntetés szervezői mind a Soros-hálózathoz köthetőek, az a Soros György támogatja őket, aki évente egymillió migránst akar betelepíteni Európába” – írta a Fidesz közleménye.

Fotó: Berecz Valter

Vágó Gábor azt mondta lapunknak, azt reméli, hogy a felcsúti tüntetés lesz a korrupcióellenes népszavazási kampány indulása. Ha több millió tisztességes magyar ember részt vesz ezen a népszavazáson, akkor megálljt parancsolhatunk a felcsúti harácsolásnak, mondta. Mint arról beszámoltunk, a héten a Nemzeti Választási Bizottság jóváhagyta az aktivista magánszemélyként beadott népszavazási kérdését, ami így szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el?”.

Fotó: Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik