Belföld

Vágó Gábor ezért lép ki az LMP-ből

vago-gabor(960x640)(1).jpg (vágó gábor, )
vago-gabor(960x640)(1).jpg (vágó gábor, )

Rövid távú önzés vezérli az LMP választmányának tagjait – mondta a Vs.hu-nak az ellenzéki politikus, miután kiderült, a párt szervezetei nem támogatták indulását a következő választáson. Addig is marad a frakció tagja, hogy az adócsalásbotrány felgöngyölítésében részt vegyen.

Az LMP országos választmánya a hétvégén nem támogatta egyéni jelölését a kiskunhalasi körzetben, így nem kerülhetett fel az országos lista első harminc helyére sem. Bár a szombati ülésén a kongresszus kétharmada lehetővé tette az egyéni jelöltségéről való döntést, az országos választmány többsége mégis úgy döntött, nem támogatja indulását. A 13 tagú választmányból öten jelöltsége mellett álltak, köztük a két társelnök is, egy tag nemmel szavazott, hárman pedig tartózkodtak, egy szavazat érvénytelen volt. Két választmányi tag kivonult a szavazásról, egy pedig nem vett részt az ülésen, így nem kapta meg a jelöléshez szükséges 7 támogató szavazatot – derül ki a Vs.hu interjújából.

„Ez nekem igazán nem esett jól. Azt láttam, hogy ugyanaz a rövid távú önzés vezérli az LMP választmányának egyes tagjait, mint ami a teljes politikai osztályra is jellemző. Az Országgyűlés nevű székfoglaló játékban ma az egész politikai kaszt azzal van elfoglalva, hogy jó helyre rakja a valagát, és nem azzal, hogy az adófizetők érdekeit érvényesítse” – mondta.

Szerinte pártja 2010-es parlamentbe jutását követően befordult, többet foglalkozott saját belső bajaival, mint az ország dolgával. A PM-esekkel folytatott harcban megedződött emberekben máig munkál a kiszorítós logika.

Vágó Gábor azt is elmondta, hogy majd kilép a pártból, de addig is a maradék három hónapot az adócsalásbotrány felgöngyölítésére kívánja fordítani. Ezért sem adja vissza mandátumát, és nem lép ki a frakcióból, mert vizsgálóbizottságban való részvételre csak így van esélye.

Még vasárnap derült ki, hogy Vágó Gábor és Ertsey Katalin nélkül vág neki az LMP a 2014-es választásokon, Ertsey hosszasan magyarázta, hogy miért, Vágó Gábor egészen eddig nem kommentálta az esetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik