Belföld

A Fidesztől kapott százmilliót a Fidelitas plakátokra

Böröcz László szerint a kormánypártok soha nem engedték meg, hogy milliárdosok szóljanak bele politikájukba.

Kétezer plakáttal árasztja el az országot a Fidelitas, melynek elnöke, Böröcz László az ATV reggeli műsorának vendége volt. Elmondta: szeretnék, ha nyilvánvalóvá válna, mely milliárdosok mely pártpolitikusokat rángatják dróton. A Jobbik plakátjaira reagálva – melyeken Mészáros Lőrinc Orbán Viktorral, Habony Árpád Rogán Antallal látható  – Böröcz azt mondta, az egy dolog, hogy egy magyar gazdag üzletember, illetve kormányközeli milliárdos kivel van jóban, mert természetes, hogy az ország politikai vezetői együttműködnek a gazdaság vezetőivel, hogy Magyarország a következő 15-20-30 évben Közép-Európa leggazdagabb, leghatékonyabb, legértékesebb állama lehessen.

Az viszont Böröcz szerint „teljesen más tészta”, amikor valaki saját politikai célja érdekében olyan milliárdosokkal működik együtt, akik a politikai hatalmon keresztül gazdasági hatalomhoz akarnak jutni. Kijelentette: a kormánypártok soha nem engedték meg, hogy bármely milliárdos beleszóljon a társadalompolitikájukba, politikai felfogásukba. A korábban Fidesz-közeli Simicska Lajosról azt mondta: ő ugyanúgy nyert közbeszerzéseket, mint rengeteg magyar milliárdos, aki olyan céget épített ki, amivel tudott pályázni.

Soros Györgyről Böröcz azt mondta, a milliárdos kizárólag dollárban és euróban méri az értéket, nem emberekben, és az elmúlt 25 évben olyan spekulációs „támogatásokat” hajtott végre, amivel óriási károkat okozott, ő pedig meggazdagodott. Erre azért akarják plakátokkal felhívni a figyelmet, mert Soros György a mai napig saját politikai-gazdasági térnyerése érdekében politikai pártokat és szervezeteket pénzel különböző országokban, így Magyarországon is – jelentette ki.

Böröcz azt ígérte, a plakátkampány költségeivel el fognak számolni. A tervet a Fidesz-elnökséggel megosztották, ők jónak találták és odaadták a kampány költségét, ami nagyságrendileg százmillió forint.

A Fidelitas elnöke a „Soros pénzelte” szervezetek szemére vetette, hogy szerinte a magyar érdekek mellett soha nem álltak ki. Példaként említette, hogy számos határon túli magyar iskola van, amelyek vérlázító helyzetben vannak, de ezek ügye szerinte különösebben nem érdekli ezeket a szervezeteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik