Belföld

A Fidesz-székháztól az Oktogonig vonultak az Orbán-ellenes tüntetők

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2017. 04. 24. 21:18

Megálltak a török nagykövetség előtt, ahol azt skandálták, „nem hagyjuk, hogy olyanok legyünk, mint ti.” Az Állítsuk meg Moszkvát tüntetés résztvevői közül nagyjából ezren vonultak át a kormánypárt résztvevői. Rengeteg rendőr várta őket.

Orbán korábbi, 2007-es beszédjét vágják be, amikor arról beszélt, hogy utat mutattak a kommunizmusnak, a fiatalok meg harcoljanak azért, nehogy visszajöjjön. „Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a demokrácia mindig nyugatról”, mondta akkor a kormányfő, még ellenzékből.

Fülöp Dániel Mátyás, 24.hu

A tüntetők elénekelték a Himnuszt, majd felcsendült a:

  • Mocskos Fidesz, a
  • Ruszkik haza és a
  • Bajszos szar is.

A szervezők bejelentették, hogy a tüntetésnek itt hivatalosan vége, mindenki menjen haza békésen, de a demonstrálók egyelőre nem mozdulnak. A tömeg egy része a székház előtt maradt, másik részük elindult az Oktogon felé. Amit simán átnevezhetnénk Tüntetéseket Lezáró Kultikus Térre.

Fülöp Dániel Mátyás, 24.hu

100-150 tüntető meg is érkezett az Oktogonra, de a rendőrök nem engedik őket tovább, mondván, nem akadályozhatják a forgalmat. Ezért leültek az Andrássy felőli saroknál.

Egy tüntető szerint addig maradnak, amíg jól érzik magukat. A rendőrök az útról a járdára próbálták terelni a tüntetőket, sorfalat álltak az úttest felezővonalánál, de kísérletük kudarcot vallott. Egyre többen feküdtek le a földre

Egy tüntetőt előállítottak, mert ellenállt a hatósági intézkedésnek.

Ugyanazt a férfit, aki festékkel dobálta meg a Terror Házát, abban az ügyben szabálysértési eljárás indult ellene, már meg is hallgatták. Egyre többen vannak az Oktogonon, a rendőrök egy ideig fél sávon engedték a forgalmat és megpróbálták sávon belül tartani a tüntetőket.

Előbb a villamosforgalom, majd az autós is leállt. A tüntetők egyik az Oktogonon kikiáltotta az I. Oktogoni Magyar Köztársaságot, jelentsen ez bármit. Hétfőn nem techno, hanem punk zene szólt.

A férfi, akiről ment fentebb szóltunk, bejelentette, megmutatták, hogy tudnak élni jogaikkal, de másokat meg hagynak közlekedni, ezért az Oktogon hétfőre ennyi volt.

Videó az Oktogontól:

Videó a Fidesz-székháztól. Puzsér Róbert is megszólalt, akit érdekel, kattintson, valahol benne van ebben a videóban:

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

The rescued private owned submarine UC3 Nautilus that sank on Friday 11. August, are dragged into Copenhagen Harbor 12. August 2017 by the Salvage ship Vina. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.