Belföld

Ásóval verte szomszédját egy nő a rózsák miatt

Pedig aki a virágot szereti.

A püspökladányi nő ellen súlyos testi sértés kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emeltek vádat. A vádlott és a sértett szomszédok, rendszeresen együtt gondozták társasházuk előtt a virágos kertet, de tavaly szeptemberben összevesztek. A sértett a virágoskertben gyomlált, amikor a vádlott felszólította, ültesse át a rózsatöveket, mert rossz helyen vannak. Miközben szidalmazta a sértettet, a lakásából kivitt egy ásót és azt átadta.

A szomszéd elkezdte kiásni a rózsatöveket, de a vita elmérgesedett. A vádlott ekkor elvette az ásót, azzal ráütött a szomszédja karjára, fejére, akinek 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései lettek. Az ügyészség figyelemmel az elkövetés eszközére, a sérült testtájékra úgy látta, a vádlott súlyosabb sérülést akart okozni, hiszen a bűncselekmény elkövetéséhez használt ásó élet kioltására alkalmas.

A Püspökladányi Járási Ügyészség vádiratában a felfüggesztett börtönbüntetés mellett azt indítványozta, hogy a bíróság a lefoglalt ásót kobozza el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik